Cu explozibil in silicoane! Asa vrea al-Qaeda sa deturneze avioanele!

Ultima actualizare: 25-10-2012 21:31
Explozibil

Gruparea al-Qaeda isi tot perfectioneaza metodele de punere in aplicare a atacurilor teroriste. Insa cea mai recenta inventie pare sa le depaseasca pe toate: femei sinucigase cu implanturi cu explozibil in sani, aproape imposibil de detectat de scanere.

Potrivit raportului serviciilor secrete din Marea Britanie, medicii musulmani pregatiti in cele mai importante institutii medicale din Marea Britanie s-au intors in tarile lor pentru a face implanturile cu material explozibil.

Procedura este una destul de simpla: explozibilul este pus intr-un silicon, care apoi se implanteaza in sani.

Explozibilul pus in implanturi este PETN (pentaeritritol tetranitrat). Despre aceasta tactica s-a aflat cu ocazia atentatului esuat din ziua de Craciun, comis de nigerianul Umar Faruk Abdulmutallab. Barbatul a vrut sa arunce in aer un avion de linie care facea o cursa transatlantica si avea explozibilul ascuns in chiloti.

Imediat dupa incident, angajati ai serviciilor secrete din Pakistan si Yemen i-au alertat pe britanici despre noile practici ale Al-Qaeda.

Serviciul de informatii britanic MI5 a depistat noua metoda prin monitorizarea discutiilor de pe websiturile arabe.

O echipa MI5 a evaluat pericolul noii amenintari teroriste. Concluzia a fost ca implantul nu poate fi detectat de aparatele cu raze X din aeroporturi.

De asemenea, specialistii de la  MI5 au descoperit ca si barbatii isi implanteaza explozibil in fese.

Sefii Al Qaeda sustin ca detin un explozibil care nu poate fi detectat

"Cadoul" al-Qaeda pentru SUA: un avion, la un pas sa fie aruncat in aer!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO