Criza in Ucraina. Rusia sustine ca are dovezi "incontestabile" privind furnizarea de arme Ucrainei de catre Occident

vladimir putin

11 octombrie 2014. Moscova sustine ca detine dovezi "incontestabile" potrivit carora Occidentul a trimis in Ucraina armament si consilieri militari.

Declaratia a fost facuta de presedintele Comitetului pentru probleme CSI si relatii cu diaspora din cadrul Dumei de Stat, Leonid Slutki, citat de agentia RIA Novosti, in pagina electronica. "Avem dovezi incontestabile potrivit carora mai multe state occidentale furnizeaza armament autoritatilor de la Kiev si trimit in Ucraina consilieri militari", a afirmat Slutki. In opinia oficialului rus, astfel de actiuni sunt "inacceptabile si submineaza procesul de pace din estul Ucrainei, riscand sa provoace un nou val de violente".

Slutki a mentionat ca mii de persoane au murit in urma confruntarilor armate din Ucraina, insa "conducerea statelor occidentale refuza sa accepte acest adevar si ignora indemnurile Rusiei". "Incepand din momentul destabilizarii situatiei in Ucraina, Statele Unite si Uniunea Europeana ofera Kievului o sustinere politica, financiara si morala, care acum a crescut", a afirmat el.

La randul lor, Kievul si occidentalii au acuzat Rusia in repetate randuri ca ar juca un rol activ in cadrul rebeliunii separatiste prin trimiterea de arme si militari in estul Ucrainei, insa Moscova a respins de fiecare data acuzatiile. De asemenea, UE a impus sanctiuni Rusiei pentru criza din Ucraina. intre timp, Kievul si fortele separatiste au incheiat un armistitiu, care, potrivit Ucrainei, este in general respectat.

Citește și
Avion prabusit Ucraina - 1
Pasagerii zborului MH17 NU au murit pe loc. Ministrul de externe olandez a dezvaluit un detaliu uluitor despre victime
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Fortele ucrainene construiesc trei linii de aparare in regiunea Donetk, anunta Porosenko

Militarii ucraineni construiesc trei linii de aparare in regiunea Donetk, in zonele aflate sub controlul fortelor de la Kiev, consolidand masurile de protectie impotriva rebelilor prorusi, a anuntat presedintele ucrainean Petro Porosenko, citat de agentia rusa Tass. "Consolidam masurile de aparare, pentru a nu permite accesul teroristilor (rebelilor prorusi) in zonele controlate de Kiev", a afirmat Porosenko, intr-o sedinta a administratiei regionale, desfasurata in Severodonetk, in regiunea Lugansk. "Nu ii vom lasa pe separatisti sa afecteze viata pasnica a ucrainenilor", a adaugat el.

Presedintele ucrainean a subliniat ca armata ucraineana trebuie sa dispuna de conditiile necesare pentru o activitate eficienta pe timp de iarna. El a indemnat administratia locala si Guvernul sa-si coordoneze actiunile cu armata.

Lider rebel: Separatistii din Ucraina vor redobandi teritoriile pierdute doar pe cale politica

Liderul separatist al "republicii populare Donetk", Denis Pusilin, a declarat vineri ca teritoriile pierdute in urma luptelor cu militari ucraineni vor fi "redobandite" doar pe cale politica, relateaza ziarul rus Rosiiski Dialog, in editia electronica. "Suntem foarte indignati in legatura cu aceasta situatie si, probabil, ar fi trebuit sa luptam pana la sfarsit, pana la victorie. insa acest fapt ar provoca moartea mai multor persoane civile si pagube materiale semnificative. Din acest motiv, facem tot posibilul pentru a solutiona toate problemele pe cale politica", a declarat Pusilin, intr-un interviu pentru Rosiiski Dialog.

EL a subliniat ca separatistii nu vor permite ca teritoriile pierdute sa se afle "prea mult timp sub controlul fortelor ucrainene". "Vom incerca sa redobandim aceste teritorii pe cale politica", a afirmat liderul prorus.

Potrivit lui Pusilin, contruntarile intre fortele ucrainene si rebeli, in zona aeroportului de la Donetk, continua. El a mentionat, de asemenea, ca separatistii intentioneaza sa-si deschida "ambasade si consulate" in mai multe state. "Avem un astfel de scop. A fost deja deschisa o reprezentanta la Moscova. Recent, a fost inaugurata o reprezentanta (a rebelilor prorusi) in Finlanda", a declarat liderul separatistilor de la Donetk.
 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Așa arată cea mai scumpă mașină din România: lovitura dată de Ion Țiriac
VIDEO Așa arată cea mai scumpă mașină din România: lovitura dată de Ion Țiriac
Citește și...
"Ati cumparat de la DUSMAN". Ce va scrie pe toate produsele rusesti comercializate la Kiev

Conflictul dintre Ucraina si Rusia s-a mutat chiar si in galantarele si pe rafturile magazinelor

Pasagerii zborului MH17 NU au murit pe loc. Ministrul de externe olandez a dezvaluit un detaliu uluitor despre victime
Pasagerii zborului MH17 NU au murit pe loc. Ministrul de externe olandez a dezvaluit un detaliu uluitor despre victime

O descoperire sumbra infirma ipoteza potrivit careia pasagerii aeronavei Malaysia Airlines ar fi murit pe loc in clipa in care avionul a fost doborat deasupra Ucrainei

Criza in Ucraina. Ministrul ucrainean al Apararii a transmis OSCE dovezi privind
Criza in Ucraina. Ministrul ucrainean al Apararii a transmis OSCE dovezi privind "agresiunea" Rusiei

8 octombrie 2014. Ministrul ucrainean al Apararii, Valeri Gheletei, a transmis misiunii OSCE (Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa) dovezi privind "agresiunea" rusa in estul Ucrainei, relateaza agentia ucraineana UNN.

Recomandări
Viktor Orban, despre inundațiile din Ungaria. „Orice ajutor este binevenit, dar să nu cerem de pomană”
Viktor Orban, despre inundațiile din Ungaria. „Orice ajutor este binevenit, dar să nu cerem de pomană”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că ţara mai are de trecut peste cinci zile grele de apărare împotriva inundaţiilor pentru ca apoi să poată respira uşurată, relatează MTI.

 

Scene de groază la Spitalul Pantelimon, după o bătaie ca-n vestul sălbatic. O hoardă înarmată a năvălit căutându-și rivalii
Scene de groază la Spitalul Pantelimon, după o bătaie ca-n vestul sălbatic. O hoardă înarmată a năvălit căutându-și rivalii

Confruntări violente în Pantelimon, la marginea Capitalei. Zeci de membri ai unor clanuri rivale s-au bătut cu furci și bâte pe stradă, printre oameni, fără teamă de lege. Scandalul s-a încheiat cu răniți și distrugeri.

Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei
Manevra Iranului care ar lăsa loc de negocieri diplomatice în războiul din Ucraina. Ce le lipsește rachetelor livrate Rusiei

Iranul a livrat rachete Rusiei, dar fără lansatoarele necesare, pentru a fi folosite în Ucraina, ceea ce poate însemna că încă se mai are în vedere o soluție diplomatică.