Creatura misterioasă peste care a dat un scafandru, în adâncul oceanului: „Dacă m-ar fi prins, nu aș mai fi scăpat” | VIDEO
În timp ce făcea scufundări într-un golf fin largul coastei de vest a Japoniei, Yosuke Tanaka și soția sa, Miki, s-au întâlnit cu un monstru marin enorm, de 2 metri.
Animalul înota la suprafața apei, într-o zonă cu multe alge marine, potrivit newsweek.com.
„Se întâmplă foarte rar să-i vezi în viață”, a declarat bărbatul.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Imaginile surprinse de Yosuke arată un calamar uriaș înotând chiar sub linia apei, cu tentaculele lungi.
A couple diving near the Sea of #Japan coast have captured rare images of a giant #squid. Wild????pic.twitter.com/QEZ81I7wg4
— Auron (@auron83591234) January 15, 2023
„Am fost atât de încântat. Și m-am simțit îngrozitor pentru că avea brațe foarte groase. Dacă m-ar fi prins, nu aș mai fi scăpat”, a mai spus el.
Un cercetător onorific la Muzeul Național al Naturii și Științei din Tokyo a spus că potrivit dimensiunii sale, animalul avea probabil în jur de 1 sau 2 ani.
În ciuda faptului că măsura peste 2 metri, calmarul era destul de mic pentru acea specie. Jon Ablett, specialist în moluște și cefalopode la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, a declarat anterior că un calamar uriaș poate crește până la peste 11 metri.
„Se crede că specia de calamari „Mesonychoteuthis hamiltoni” poate atinge o dimensiune chiar mai mare în ceea ce privește masa și posibil și lungimea față de cea a calamarului gigant, deși nimeni nu a găsit un exemplar matur”, a spus specialistul.
În ciuda dimensiunilor lor extraordinare, calamarii giganți sunt foarte greu de găsit, ceea ce face dificilă o estimare a numărului lor.
Deși calamarii pot fi găsiți în toate oceanele lumii, ei trăiesc cel mai adesea în apele din jurul Noii Zeelande și Japoniei, Atlanticul de Nord și în apa din jurul Africii. Dar, din cauza naturii lor evazive, înțelegerea noastră despre această specie este destul de limitată.
„Mă simt foarte norocos că l-am întâlnit chiar și o dată în viața mea”, a spus scafandrul.
„Sper că acest lucru va aduce puțină lumină asupra misterului acestui calamar și sper că mulți scafandri vor vizita această zonă”, a mai adăugat el.