Coreea de Nord ar putea efectua joi un nou test nuclear. Phenianul ameninta ca va ataca Statele Unite cu bombe atomice

exercitiu militar SUA-Coreea de Sud la Pohang

In ciuda amenintarii militare americane, regimul de la Phenian nu renunta la programul sau nuclear.

Surse de la Casa Alba au declarat ca este foarte posibil ca joi dimineata sa aiba loc un nou test nuclear nord-coreean. Un dispozitiv atomic ar urma sa fie detonat intr-un tunel, in al saselea test subteran ordonat de regimul de la Phenian. Si alte surse au confirmat informatia, insa Kim Jong-un i-a convocat joi dimineata pe jurnalistii straini la inaugurarea unei noi artere moderne din capitala sa.

Imagini recente din satelit arata pregatiri in vederea testului, au declarat marti analisti de la site-ul "38 North". In aceste Ifotografii apar vehicule si echipamente (cabluri de comunicatii, pompe de apa) in incinta instalatiei nucleare Punggye-ri, in nordul tarii, care par sa indice pregatirea unui test nuclear.

”Combinatia acestor factori sugereaza puternic pregatiri avansate in vederea unui test” nuclear, apreciaza expertii site-ului, care indeamna totodata la prudenta in a se afirma ca ”un test nuclear este iminent”. Saptamana trecuta, militari americani au ajuns la aceeasi concluzie, dupa ce au observat o ”activitate” in zona instalatiilor nucleare din Coreea de Nord.

Citește și
portavionul USS VInson
Statele Unite si China ar fi ajuns la un acord privind "actiunea" in Coreea de Nord. Flota americana este gata sa intervina
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Phenianul a procedat deja la cinci teste nucleare subterane - dintre care doua in 2016 - si incearca sa se doteze cu rachete intercontinentale care sa transporte un focos atomic.

Presa nord-coreana a amenintat marti ca Phenianul va lansa un atac nuclear asupra Statelor Unite, la orice semn de agresiune americana. Avertismentul vine dupa ce Comandmentul american al Pacificului a mutat mai multe nave de razboi in apropierea peninsulei coreene.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
China vrea o solutie pasnica privind Coreea de Nord. Trump:
China vrea o solutie pasnica privind Coreea de Nord. Trump: "Daca nu ajuta, vom rezolva problema fara ei. SUA!"

Presedintele Chinei, Xi Jinping, i-a cerut miercuri dimineata liderului american sa gaseasca o solutie pasnica pentru rezolvarea tensiunilor in crestere din peninsula Coreeana, ca urmare a programului nuclear de la Phenian.

Statele Unite si China ar fi ajuns la un acord privind
Statele Unite si China ar fi ajuns la un acord privind "actiunea" in Coreea de Nord. Flota americana este gata sa intervina

Seful diplomatiei americane a transmis un mesaj clar regimului nord-coreean, dupa intalnirea din Florida intre presedintele SUA si cel al Chinei.

Coreea de Nord a lansat o racheta in Marea Japoniei cu o zi inainte de prima intalnire Trump-Xi Jinping.
Coreea de Nord a lansat o racheta in Marea Japoniei cu o zi inainte de prima intalnire Trump-Xi Jinping. "O provocare clara"

Regimul nord-coreean a lansat miercuri dimineata o noua racheta balistica cu raza medie de actiune din portul estic Sinpo, care s-a prabusit dupa aproximativ 60 de kilometri de zbor in Marea Japoniei, potrivit unor surse oficiale citate de BBC.

Test balistic,
Test balistic, "esuat" pentru Coreea de Nord dupa exercitiile militare anuntate de sud-coreeni si americani la granita

Reprezentantii Ministerului Apararii de la Seul au anuntat miercuri ca regimul nord-coreean a inregistrat un esec in timpul unui nou test balistic.

Recomandări
Atac ucrainean asupra civililor în Rusia. Bilanțul morților | VIDEO
Atac ucrainean asupra civililor în Rusia. Bilanțul morților | VIDEO

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local sâmbătă dimineaţa, notează AFP.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.