Coreea de Nord ar putea efectua joi un nou test nuclear. Phenianul ameninta ca va ataca Statele Unite cu bombe atomice

13-04-2017 09:48


exercitiu militar SUA-Coreea de Sud la Pohang

In ciuda amenintarii militare americane, regimul de la Phenian nu renunta la programul sau nuclear.

Surse de la Casa Alba au declarat ca este foarte posibil ca joi dimineata sa aiba loc un nou test nuclear nord-coreean. Un dispozitiv atomic ar urma sa fie detonat intr-un tunel, in al saselea test subteran ordonat de regimul de la Phenian. Si alte surse au confirmat informatia, insa Kim Jong-un i-a convocat joi dimineata pe jurnalistii straini la inaugurarea unei noi artere moderne din capitala sa.

Imagini recente din satelit arata pregatiri in vederea testului, au declarat marti analisti de la site-ul "38 North". In aceste Ifotografii apar vehicule si echipamente (cabluri de comunicatii, pompe de apa) in incinta instalatiei nucleare Punggye-ri, in nordul tarii, care par sa indice pregatirea unui test nuclear.

”Combinatia acestor factori sugereaza puternic pregatiri avansate in vederea unui test” nuclear, apreciaza expertii site-ului, care indeamna totodata la prudenta in a se afirma ca ”un test nuclear este iminent”. Saptamana trecuta, militari americani au ajuns la aceeasi concluzie, dupa ce au observat o ”activitate” in zona instalatiilor nucleare din Coreea de Nord.

Phenianul a procedat deja la cinci teste nucleare subterane - dintre care doua in 2016 - si incearca sa se doteze cu rachete intercontinentale care sa transporte un focos atomic.

Presa nord-coreana a amenintat marti ca Phenianul va lansa un atac nuclear asupra Statelor Unite, la orice semn de agresiune americana. Avertismentul vine dupa ce Comandmentul american al Pacificului a mutat mai multe nave de razboi in apropierea peninsulei coreene.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO