Compozitorul John Williams a fost recompensat cu doua premii la gala Classic BRIT Awards 2012


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 11:45
Data publicarii: Miercuri 03 Octombrie 2012 10:50
Categorie: Stiri externe
John Williams

Compozitorul de muzica de film John Williams a fost recompensat cu doua premii la gala Classic BRIT Awards 2012, care a avut loc marti seara, la Londra. 

El s-a impus la categoria "cel mai bun compozitor al anului" si a primit un trofeu pentru intreaga cariera, informeaza Reuters.

La aceasta gala, organizata la Royal Albert Hall, pianistul britanic in varsta de 20 de ani Benjamin Grosvenor a devenit cel mai tanar castigator al unui premiu Classic BRIT, dupa ce a primit premiul criticilor de specialitate, pentru albumul "Chopin, Liszt and Ravel".

In timpul galei, in cadrul momentului dedicat compozitorului John Williams, mai multe coloane sonore create de acesta pentru diverse filme au fost interpretate de London Chamber Orchestra, printre acestea regasindu-se cateva compozitii de film memorabile, precum cele din peliculele "Star Wars", "Harry Potter", "Jaws", "E.T." si "Indiana Jones".

Americanul John Williams, in varsta de 80 de ani, s-a impus si la categoria "cel mai bun compozitor al anului", gratie compozitiilor sale care au alcatuit coloanele sonore ale filmelor "War Horse" si "The Adventures of Tintin". Cu un total de 47 de nominalizari la premiile Oscar, John Williams ocupa locul al doilea in topul artistilor cu cele mai multe nominalizari, dupa Walt Disney. El a castigat deja cinci premii Oscar.

Printre artistii care au cantat la gala Classic BRITS Awards 2012 s-au aflat tenorul italian Andrea Bocelli, ansamblul musicalului "Phantom of the Opera" de pe West End si muzicianul olandez Andre Rieu si grupul care il acompaniaza, Johann Strauss Orchestra. Chitaristul muntenegrean Milos Karadaglic a fost desemnat "cel mai bun artist debutant al anului", iar violonista scotiana Nicola Benedetti a fost desemnata "artista anului", gratie albumului ei "Italia".

Premiul pentru "cel mai bun artist al anului" a revenit dirijorului rus Vasily Petrenko, ca o recunoastere a activitatii sustinute a acestui muzician, care a lansat cinci albume in ultimele 18 luni.

Andre Rieu si Johann Strauss Orchestra s-au impus si la categoria "albumul anului" pentru materialul discografic "And the Waltz Goes On", The Military Wives Choir, cu Gareth Malone, s-a impus la categoria "single-ul anului" cu "Wherever You Are", iar Andrea Bocelli a fost desemnat "cel mai bun artist international al anului".

Premiile Classic BRIT se acorda incepand din anul 2000 pentru a recompensa interpretii si producatorii de muzica clasica, de la formele traditionale ale acesteia si pana la proiectele experimentale, aflate la limitele dintre genurile muzicale.

Gala este organizata de British Phonographic Industry.

VIDEO: John Williams dirijeaza orchestra pentru tema filmului "Star Wars"

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO