Două dintre victimele din "camionul morţii" veneau din România. Mărturiile familiilor

Ultima actualizare: 28-10-2019 09:17

Apar noi detalii şocante în cazul celor 39 de emigranţi care au fost găsiţi morţi într-un camion, în Anglia.

Potrivit AFP, mama unuia dintre cei care ar fi murit în camionul găsit în comitatul Essex, Vo Ngoc Nam, un tânăr vietnamez de 28 de ani, a dezvăluit că acesta lucra în România. Bărbatul ar fi decis să emigreze ilegal în Marea Britanie, iar familia a început să-şi facă griji atunci când nu au mai primit niciun semn de la el de câteva zile.

În ultimul mesaj trimis de Vo Ngoc Nam, acesta îşi ruga părinţii să se roage pentru el. Bărbatul avea doi copii în ţara sa, şi, deşi numele tuturor victimelor nu au fost încă dezvăluite, părinţii lui sunt siguri că era în "camionul morţii"

În acelaşi timp, jurnaliştii de la Daily Mail au descoperit că Nguyen Dinh Tu, un alt refugiat despre care se ştie sigur că era printre victimele din camion, lucrase ilegal în România, de unde a plecat în Germania în speranţa că va ajunge în Marea Britanie, destinaţia sa finală.

Văduva lui, Hoang Thi Thuong, a dezvăluit că l-a ajutat să strângă 14.000 de dolari, preţul cerut de cei care au pus la cale transportul de emigranţi.  Vietnamezul ar fi adunat o altă parte din bani muncind şi cerşind în România.

 

Şoferul "camionului morţii", inculpat în Marea Britanie

 

Şoferul camionului la bordul căruia au fost găsite miercuri trupurile neînsufleţite a 39 de migranţi, la est de Londra, a fost inculpat pentru multiple capete de acuzare, printre care omor din culpă şi trafic de persoane, a comunicat sâmbătă poliţia britanică, transmite AFP şi Reuters.

Nord-irlandezul Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, este acuzat de 39 omoruri din culpă, trafic de persoane, complicitate le imigraţie ilegală şi spălare de bani, şi va compărea luni în faţa unui tribunal din Chelmsford, a informat sâmbătă poliţia britanică.

Alte trei persoane reţinute în legătură cu acest caz se află în continuare în arest, a indicat aceeaşi sursă.

Treizeci şi nouă de persoane au fost găsite miercuri decedate într-un parc industrial în apropiere de Londra, într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia. Poliţia britanică a declarat iniţial că victimele erau cetăţeni chinezi, dar este posibil ca printre ele să se afle şi vietnamezi. Mai multe familii care trăiesc în centrul Vietnamului şi-au făcut publice temerile că rude de-ale lor, având asupra lor paşapoarte chineze false, s-ar afla printre persoanele decedate.

Sâmbătă, ambasada Vietnamului la Londra a comunicat că nu are o confirmare oficială a identităţii celor 39 de persoane găsite în camion, şi că se află în contact strâns cu poliţia britanică în ancheta privind identificarea victimelor, a transmis Reuters.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO