Cel puțin 6 persoane au murit în Afganistan în urma unor proteste legate de distribuirea alimentelor

Ultima actualizare: 09-05-2020 20:42
proteste
Getty

Cel puţin şase persoane au murit, sâmbătă, în provincia Ghor din Afganistan, în timpul unor ciocniri între manifestanţi şi poliţişti, la proteste faţă de sistemul considerat nedrept de împărţire a ajutoarelor constând în alimente, relatează Reuters.

 

Au decedat patru civili şi doi poliţişti, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Tariq Arian, care a precizat că alţi zece poliţişti şi nouă civili au fost răniţi, transmite News.ro.

Protestele au venit în urma nemulţumirii legate de faptul că ajutoarele constând în alimente ar fi distribuite în această perioadă de pandemie favorizându-se oamenii care au relaţii în lumea politică.

Poliţia a deschis focul după ce unii dintre protestatari au aruncat cu pietre, au început să tragă focuri de armă şi au încercat să pătrundă în casa guvernatorului, a precizat Mohammad Arif Aber, purtător de cuvânt al governatorului din Ghor. El a negat acuzaţiile că ajutoarele ar fi distribuite incorect.

Potrivit Centrului pentru Jurnalişti din Afganistan, printre cei care au murit se numără şi Ahmad Naveed Khan, un prezentator de radio voluntar local, care însă se afla într-un magazin din apropiere în timpul protestelor şi a fost lovit în cap de un glonţ venit din zona ciocnirilor.

Amnesty International a cerut să se facă o anchetă independent cu privire la folosirea forţei de către poliţie la protestele de sâmbătă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO