Cel mai vârstnic bărbat din lume sărbătorește a 112-a aniversare în izolare

Ultima actualizare: 28-03-2020 14:49
Cel mai vârstnic bărbat din lume sărbătorește a 112-a aniversare în izolare
Getty

Cel mai vârstnic bărbat din lume, britanicul Bob Weighton, a declarat că festivităţile ocazionate de a 112-a sa aniversare, anulate din cauza epidemiei de coronavirus, ar fi o ”pierdere de vreme”.

 

Bob Weighton, din Alton, Hampshire, a preluat titlul de cel mai în vârstă bărbat din lume luna trecută, după decesul precedentului deţinător al recordului, Chitetsu Watanabe din Japonia, şi îşi sărbătoreşte ziua de naştere duminică, 29 martie.

Anul trecut, fostul profesor şi inginer şi-a sărbătorit ziua de naştere împreună cu numeroşii săi prieteni în apartamentul în care locuieşte, însă anul acesta supercentenarul se află în izolare, la fel ca restul ţării.

”Totul este anulat, fără vizitatori, fără sărbători. Festivităţile sunt o pierdere de vreme”, a declarat el într-un interviu acordat Press Association.

Weighton avea 10 ani în timpul pandemiei de gripă spaniolă, care a făcut ravagii pe glob în 1918 şi a ucis între 50 şi 100 de milioane de oameni.

”Am citit despre asta în cărţile de istorie când m-am făcut mai mare. Nu eram conştient de gripa spaniolă din jur pentru că niciunul dintre fraţii şi surorile mele sau dintre persoanele pe care le cunoşteam nu au fost afectate”, a spus britanicul.

Weighton a declarat că în prezent, în contextul pandemiei de coronavirus, ”lumea este în încurcătură” şi s-a declarat îngrijorat deoarece ”nimeni nu ştie ce se va întâmpla”.

El a adăugat că, spre deosebire de cele două războaie mondiale prin care a trecut, provocarea Covid-19 este reprezentată de elementele necunoscute în ceea ce priveşte combaterea virusului.

Ce spune despre Covid-19

”În cel de-Al Doilea Război Mondial ştiai ce ai de făcut; era posibil să eşuezi, dar obiectivele erau clare”, a spus el.
”Ştiam exact ce aveam de făcut. Exista un obiectiv care putea fi atins, dar nimeni nu ştie cum vom învinge virusul”, a adăugat supercentenarul.

Britanicul a declarat că în contextul autoizolării a devenit mai dependent de alte persoane.

”Sunt mai puţin capabil să fac lucrurile singur acum, în comparaţie cu acum zece ani - nu pot ridica greutăţi, nu mă pot mişca la fel de repede, nici măcar nu mă pot îmbrăca aşa cum trebuie. Depind foarte mult de ceilalţi oameni zilele acestea”, a spus el.

Weighton a declarat că nu deţine un secret pentru longevitatea sa, adăugând: ”Nu mi-am propus niciodată să fiu atât de bătrân. Când eşti tânăr, nu te gândeşti la ce se va întâmpla când vei fi bătrân, eşti independent, te gândeşti doar la aici şi acum”.

El a recunoscut, însă, că pasiunile pe care le are, de la citit până la construirea morilor de vânt în miniatură, îl menţin activ şi... tânăr.

Bob Weighton s-a născut în Hull, la 29 martie 1908, în aceeaşi zi cu cea mai vârstnică femeie din Marea Britanie, Joan Hocquard din Poole, Dorset. ”Nu o cunosc pe Joan, dar aş dori să îi transmit toate cele bune cu ocazia aniversării ei”, a spus bărbatul.

Weighton are trei copii, zece nepoţi şi douăzeci şi cinci de strănepoţi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 19.00 – 25 Octombrie 2021

45:39
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!