Cea mai veche organizație teroristă, Al Qaeda, a declarat un nou război: ”Atacați-i peste tot!”

Dată publicare: 23-01-2018 11:31
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Khalid Batarfi

Unul dintre liderii organizației Al-Qaeda a făcut apel la musulmanii ”de peste tot” să se revolte și să ucidă evreii și americanii, ca răspuns la decizia lui Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului.

Într-o înregistrare video care a fost dată publicității pe 22 ianuarie, Khalid Batarfi, care este lider Al-Qaeda, aripa Yemen, spune că decizia lui Donald Trump este ”o declarație a unui nou război Evrei-Cruciați” și că fiecare musulman are datoria de a elibera orașul sfânt, arată grupul de monitorizare SITE, citat de Times of Israel.

Niciun musulman nu are dreptul să cedeze Ierusalimul, indiferent de ce se întâmplă. Numai un trădător ar renunța și ar ceda!

Să se ridice (musulmanii) și să îi atace pe evreii și americanii de peste tot”, spune Khalid, într-un clip de 18 minute, intitulat ”Datoria noastră față de Ierusalimul nostru”.

Aceste declarații de război vin după ce Donald Trump a decis să mute ambasada SUA la Ierusalim, recunoscând acest oraș, în mod oficial, drept capitală a Israelului.

Iersualimul este motiv de conflict între evrei și arabi, fiecare parte susținând că are dreptul să ocupe acest oraș important pentru credincioși.

Vicepreşedintele american Mike Pence a dat luni asigurări, în faţa parlamentului israelian, că ambasada SUA la Ierusalim se va deschide până la finalul lui 2019, în urma deciziei preşedintelui Donald Trump de a recunoaşte Oraşul Sfânt drept capitală a Israelului, transmit AFP şi DPA, potrivit Agerpres.

Statele Unite fac 'presiuni puternice' asupra liderilor palestinieni pentru a reveni la masa negocierilor, a declarat Mike Pence cu privire la decizia conducerii palestiniene de a îngheţa contactele cu oficialii americani după anunţul lui Trump privind Ierusalimul.

''Luna trecută, preşedintele Trump a scris Istoria. El a corectat o nedreptate veche de 70 ani şi şi-a ţinut promisiunea faţă de poporul american anunţând că Statele Unite recunosc în cele din urmă faptul că Ierusalimul este capitala Israelului'', a spus Pence.

''Ierusalimul este capitala Israelului şi, în această calitate, preşedintele Trump a dat instrucţiuni Departamentului de Stat să înceapă imediat pregătirile pentru mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Ambasada Statelor Unite se va deschide până la finalul anului viitor'' la Ierusalim, a afirmat vicepreşedintele SUA în aplauzele parlamentarilor israelieni.

Sursa: Times of Israel


VIDEO PROTVPLUS.RO