Cum s-a trait din spatele usilor inchise masacrul din Statele Unite. Marturia unei victime

Ultima actualizare: 21-12-2012 06:58
Profesoara Sandy Hook

Nicholas Sabillon, un elev in varsta de noua ani de la scoala Sandy Hook din Newtown, povesteste cum a trait atacul armat din spatele usii, pe care invatatoarea a avut prezenta de spirit sa o incuie, relateaza AFP.

Alaturi de parinti, micutul, care se agata de ursuletul sau de plus in timpul interviului cu jurnalisti ai AFP, ofera o marturie exacta a diminetii de vineri in care Adam Lanza a generat teroare intr-o scoala primara de la Newtown, ucigand 26 de persoane inainte de a se sinucide.

"Cand a auzit primele doua impuscaturi, domnisoara Kristopik a alergat spre usa, a scos imediat cheile si a incuiat-o, apoi toti s-au retras in sala de muzica", povesteste el. "Ne tineam de mana ca sa nu facem niciun zgomot".

"Tuturor ne era frica si am spus «Tatal Nostru», apoi s-a auzit un geam spargandu-se si am inceput sa plangem. S-a auzit cum barbatul striga «Lasati-ma sa intru, lasati-ma sa intru!»", povesteste Nicholas imitand vocea grava a atacatorului.

"Nu am dechis deloc usa. Din fericire, dupa aceea, a plecat fugind", spune baiatul.

Cand politia a sosit, Nicholas s-a refugiat impreuna cu alti elevi sub escorta politiei in unitatea de pompieri situata chiar la coltul scolii.

Acolo l-au gasit parintii lui, povesteste mama sa, Sherry Sabillon. "A fost cel mai cumplit lucru din lume", marturiseste ea.

Cand a fost informata prin SMS ca are loc un schimb de focuri pe strada unde se afla scoala fiului sau, nu s-a ingrijorat prea tare, continua ea. Credea ca era vorba de un glont pierdut in timpul unei partide de vanatoare.

Dupa ce a auzit ca impuscaturile au loc in scoala, a sunat imediat la serviciile de salvare si la politia din Newtown, apoi l-a sunat pe sotul sau, care se afla deja pe drum.

"Am condus pana la scoala, am intrat in cazarma si intr-un colt se afla un prieten de-al lui Nicholas impreuna cu tatal sau, care mi-a spus «Totul este bine, este aici cu mine»", continua ea.

Atunci, politia oferea foarte putine detalii cu privire la tragedie, anuntand "trei adulti raniti, fara sa vorbeasca despre copii".
"Am parasit scoala crezand ca era vorba numai de adulti", spune ea.

Astazi, Sherry Sabillon este convinsa ca "fiul sau ii datoreaza viata invatatoarei" si afirma ca la trei zile de la producerea dramei, fiul sau "este bine" si "nu are cosmaruri".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO