Ce s-a intamplat cu zborul MH370. O echipa de matematicieni sustine ca a elucidat cel mai mare mister al aviatiei moderne

Ultima actualizare: 19-06-2015 07:07
MH370

Misterul zborului MH370, al companiei Malaysia Airlines, disparut pe 8 martie 2014, nu pare a fi mai aproape de elucidare, in ciuda eforturilor celei mai mari operatiuni de cautare pe apa si pe uscat din istorie.

Nimeni nu isi poate explica disparitia fara urma a unui Boeing 777 de 250 de tone, cu 239 de persoane la bord, iar teoriile despre ce s-ar fi putut intampla cu aeronava, printre care si multe ipoteze legate de conspiratii, au facut valva in presa din intrega lume, relateaza The Independent.

Insa o echipa de matematicieni de la Universitatea din Qatar sustin ca au gasit motivul care explica de ce nu a fost gasit inca aparatul de zbor. Potrivit studiului publicat de acestia in revista "Insemnari ale Societatii Americane de Matematica", baietii au folosit mai multe simulari pe calculator pentru a determina soarta aeronavei. Au descoperit astfel ca avionul s-ar fi prabusit in Oceanul Indian perpendicular pe apa, ceea ce ar explica de ce nu a fost gasita nicio ramasita a epavei, care nu s-ar fi dezintegrat la contactul cu apa, ci ar fi ajuns pe fundul oceanului. 

"Adevarul despre ultimele momente ale zborului MH370 vor ramane cel mai probabil un mister pana in ziua in care cutiile negre vor fi recuperate si decodate. Insa dovezile sustin aceasta ipoteza, ca a plonjat in ocean la un unghi de 90 de grade", a concluzionat Goong Chen, profesorul coordonator al studentilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO