Ce lipsea din cabina celor două avioane Boeing prăbușite. Compania taxa în plus

22-03-2019 17:03


Boeing 737 Max

Cele două avioane Boeing 737 Max care s-au prăbușit în ultimele luni nu aveau două sisteme de siguranță pe care compania le vindea doar în model ”extra”.

 

În timp ce piloții celor două avioane prăbușite în Etiopia și Indonezia se luptau să controleze aeronavele, aceștia nu aveau la dispoziție două sisteme de siguranță importante în cabine. Motivul: Boeing le taxa sumplimentar, scrie The New York Times.

Pentru Boeing practica de a taxa în plus pentru a upgrada un avion standard este una bănoasă. Companiile aeriene trebuie să plăteasca sume importante pentru ca avioanele lor să fie modernizate cu tot felul de sisteme. În unele cazuri, totul ține de estetică și confortul pasagerilor, în altele este vorba de sistemul de comunicare, navigație și de siguranță, care sunt fundamentale pentru operarea aeronavelor.

Cele două avioane Boeing 737 Max 8 Lion Air și Ethiopian Airlines care s-au prăbușit în ultimele luni nu aveau cele două sisteme de siguranță ce ar fi putut preveni dezastrele care au cauzat 346 de morți. Cele două avioane au fost condamnate susține The New York Times.

În urma celor două tragedii Boeing a anunțat că va face standard unul din cele două sisteme, adică nu va mai trebui cumpărat în sistem extra. Zborurile aeronavelor Boeing 737 MAX au fost suspendate în Europa, dar și alte țări din lume, după tragedia din 10 martie, din Etiopia.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: New York Times

VIDEO PROTVPLUS.RO