Cazul jurnalistului Jamal Khashoggi. Turcia promite că va folosi ”toate mijloacele”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 20 Octombrie 2018 20:12
Categorie: Stiri externe

Turcia se angajează să afle toate detaliile morţii jurnalistului disident Jamal Khashoggi în interiorul consulatului saudit din Istanbul, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP, de guvernământ), Omer Celik.

"Turcia va dezvălui tot ceea ce s-a întâmplat. Nimeni nu trebuie să se îndoiască de acest lucru", a declarat Omer Celik, citat de agenţia de ştiri Anadolu.

Sâmbătă dimineaţa, autorităţile de la Riad au confirmat că Jamal Khashoggi a murit în consulatul saudit din Istanbul după "o luptă cu pumnii", potrivit agenţiei saudite SPA.

Khashoggi, un critic vocal al puternicului prinţ al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut la 2 octombrie, după ce a intrat în consulat pentru a lua nişte documente care i-ar fi permis să se însoare cu logodnica lui turcoaică.

"Nu acuzăm pe nimeni anticipat, dar nu vom accepta să rămână vreun detaliu nedescoperit", a insistat Celik, care a adăugat că este "datoria de onoare" a Turciei să facă lumină asupra morţii lui Khashoggi şi a promis să folosească în acest sens "toate mijloacele la îndemână".

VIDEO PROTVPLUS.RO