Caz scandalos in SUA. Un barbat a stat nevinovat 14 ani in inchisoare, acum cere daune de 30 de milioane de dolari

Ultima actualizare: 23-06-2016 01:01

Poveste halucinanta in Statele Unite. Un barbat a stat inchis, dupa gratii, timp de 14 ani, pentru o crima pe care nu a comis-o.
 

Recent, rezultatele unor teste ADN au aratat ca nu exista nicio legatura intre urmele gasite la locul faptei si cel incriminat. Acum, victima a dat in judecata politia din Denver si cere daune de 30 de milioane de dolari.

La acea vreme, barbatul avea 14 ani. A fost interogat ore in sir in legatura cu o crima despre care nu stia nimic. Si, totul s-a intamplat fara ca parintii lui sau un avocat sa fie de fata. Anchetatorii voiau sa stie daca el este cel care i-a furat masina unei femei, apoi a omorat-o cu sange rece.

Tanarul a repetat de aproximativ 65 de ori ca nu a fost acolo si ca nu stie ce s-a intamplat. Dar interogatoriul a continuat pana cand a spus ce au vrut procurorii sa auda.

Expertii vorbesc despre o serie de erori.

"Sa tipe la el, sa falsifice dovezi care nu exista in realitate, sa-i ofere informatii, sa bata cu palma in masa."

Toate acestea, spune barbatul, l-au determinat sa recunoasca o fapta pe care nu a comis-o. A stat 14 ani in inchisoare si a fost eliberat dupa ce mai multe teste ADN au demonstrat ca este nevinovat. Acum, a dat in judecata autoritatile.

Barbatul cere si daune in valoare de 30 de milioane de dolari.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO