Candidata extremei drepte la conducerea Frantei, vazuta la Trump Tower. Explicatia presedintelui ales al SUA

Ultima actualizare: 16-01-2017 07:33
Marine Le Pen la trump tower

Marine Le Pen a fost fost fotografiata la resedinta lui Donald Trump, dar niciunul dintre cei doi lideri politici nu are o explicatie.

Candidata extremei-drepte franceze la presedintie, Marine Le Pen, a fost vazuta joi la Trump Tower in New York, resedinta presedintelui ales al SUA, Donald Trump, dar ea a refuzat sa spuna jurnalistilor daca a venit acolo pentru a se intalni cu viitorul lider american, relateaza agentiile AFP si Reuters.

Ulterior, purtatorul de cuvant al lui Donald Trump, Sean Spicer, a precizat pe Twitter ca Marine Le Pen nu va avea o intalnire cu presedintele ales al SUA si nici cu vreunul dintre membrii echipei acestuia.

Potrivit AFP, ea a fost vazuta la o cafea la Trump Ice Cream Parlor, la parterul cladirii Trump Tower, impreuna cu trei barbati, unul fiind partenerul ei, Louis Aliot, vicepresedintele Fontului National (FN) francez.

Agentia Reuters afirma ca un martor a observat-o intr-unul dintre lifturile cladirii.

Intrebata apoi de ziaristi daca a fost in acel loc pentru o intalnire cu Donald Trump, Marine Le Pen a refuzat sa raspunda.

Cu putin timp inainte, seful ei de campanie, David Rachline, a declarat la Paris ca Marine Le Pen se afla la New York intr-o vizita privata si a negat ca ea ar avea acolo o intrevedere cu presedintele ales al SUA.

Complexul Trump Tower, inconjurat de magazine foarte frecventate, ramane accesibil publicului, in pofida masurilor drastice de securitate instituite dupa alegerile prezidentiale.

La fel ca Donald Trump, Marine Le Pen sustine abordarea 'anti-sistem' si a fost printre primii responsabili politici straini care l-au felicitat pe viitorul presedinte al SUA dupa victoria acestuia la alegerile din 8 noiembrie.

Ea a salutat saptamana trecuta determinarea lui Trump de a institui o politica mai protectionista, dupa ce presedintele ales a reusit, chiar inainte de a fi investit in functie, sa convinga societatea Ford sa mentina in SUA unitati de productie pe care aceasta companie dorea sa le delocalizeze in Mexic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO