Cafeaua ar putea deveni un lux. Multe plantaţii sunt în pericol să dispară în viitorul apropiat


Ultimul update: Vineri 07 Iunie 2019 10:16
Data publicarii: Vineri 07 Iunie 2019 09:39
Categorie: Stiri externe

Pentru mulţi dintre noi o ceaşcă de cafea e nelipsită dimineaţa, dacă vrem să începem ziua cu dreptul. Insă, în viitor, cafeaua ar putea deveni un lux.

Din cauza schimbărilor climatice, a secetei şi a bolilor tot mai rezistente, multe plantaţii sunt în pericol să dispară.

Pentru producătorii de cafea prezenţi la Târgul Internaţional de la Berlin, schimbările climatice anunţă un viitor sumbru pentru cultura cafelei.

Un studiu realizat la începutul anului de Grădinile Botanice Regale din Kew, Marea Britanie, arată că mai bine de jumătate din plantaţiile de cafea la nivel mondial sunt în pericol din cauza încălzirii globale.

Din 2010 şi până acum piaţa cafelei s-a dezvoltat constant. Numai în 2019 se preconizează o creştere a veniturilor de aproape 6 %. Cu toate astea, producătorii spun că viitorul este incert. Clima e imprevizibilă, iar seceta şi ploile nu mai ţin cont de anotimpuri.

Multe regiuni, unde se cultivă cafea, se confruntă cu perioade lungi de secetă. O soluţie ar fi investiţiile în reţele de irigaţii, dar asta ar însemna creşterea preţurilor.

La nivel mondial, cafeaua este a doua cea mai populară băutură, după ceai.

VIDEO PROTVPLUS.RO