Cadou controversat pentru Mohammed bin Salman. Cine i-a oferit o mitralieră placată cu aur


Ultimul update: Miercuri 20 Februarie 2019 23:18
Data publicarii: Miercuri 20 Februarie 2019 23:08
Categorie: Stiri externe
Mohammed bin Salman in Pakistan

O delegație de senatori pakistanezi i-au făcut cadou prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, o mitralieră placată cu aur, în timul unei vizite efectuate de acesta la Islamabad.

 

Este vorba de o mitralieră hecklr&Koch MP5, făcută de inginerii germani, care a fost modificată special pentru Mohammed bin Salman, astfel încât să aibă elemente din aur. Totodată, politicienii pakistanezi i-au mai oferit prințului saudit un portret, a declarat o sursă pentru CNN.

Mai mult de atât, oficialii pakistanezi l-au întâmpinat cu 21 de salve de tun, fiind luate totodată măsuri de securitate speciale: spațiul aerian, școlile și instituțiile publice din Islamabad au fost închise.

Cadoul este unul controversat, mai ales în contextul în care Arabia Saudită este suspectată de uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, în luna octombrie, când se afla la consulatul țării din Istanbul, scrie CNN.

Oficiali americani din serviciile de informații au precizat că asasinatul nu ar fi putut să aibă loc fără aprobarea lui Salman, însă el a negat în mod repetată că MBS ar fi știut ceva despre operațiune.

El a mers luni în Pakistan, ca parte din turneul în Asia, care are ca scop consolidarea relațiilor internaționale și îmbunătățirea imaginii țării, afectate de uciderea jurnalistului. După Pakistan, el va vizita India și China.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Prinţul moştenitor saudit a vorbit despre folosirea unui
Raportul ONU privind uciderea lui Jamal Khashoggi. Cine ar fi vinovat
Versiunea oficială privind moartea jurnalistului saudit Khashoggi, declarată
FULLSCREEN
Cadou controversat pentru Mohammed bin Salman. Cine i-a oferit o mitralieră placată cu aur
  • /

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO