Cadavru cu 5 pasapoarte, gasit intre ruinele cutremurului din Christchurch. Ar putea fi spion

Dată publicare: 20-07-2011 13:34
Dată actualizare: 17-04-2012 13:52


Christchurch

Una dintre victimele seismului devastator din luna februarie, care a distrus orasul Christchurch din Noua Zeelanda, ar putea sa fi fost spion israelian, scrie presa din aceasta tara.

Barbatul, in varsta de 24 de ani, pe nume Ofer Benyamin Mizrahi, avea la el numai putin de cinci pasapoarte in momentul mortii sale, scrie MSNBC.

Ziarele din Noua Zeelanda scriu despre o posibila spartura in reteaua nationala de computere a politiei. The Southland Times relateaza chiar ca serviciile speciale de contraspionaj investigheaza cazul.

Mizrahi a fost unul dintre cei trei israelieni care au murit in urma cutremurului din 22 februarie, potrivit cotidianului israelian Haaretz. Peste 120 de israelieni traiau in zona devastata de seismul de 6.3 magnitudine. 

Barbatul banuit ca ar fi spion a murit dupa ce masina in care se afla impreuna cu alte trei persoane a fost zdobita de un stalp. Ceilalti pasageri au reusit sa scape si au fotografiat masina distrusa, dupa care au ajuns intr-o piata unde oficialii israelieni organizasera la vremea aceea un punct pentru intalnire de urgenta, dupa care au plecat in Israel in urmatoarele 12 ore, scrie The Southland Times.

Autoritatile din Noua Zeelanda s-au confruntat apoi cu o "brigada israeliana pentru interventie si salvare", neacreditata sa faca astfel de operatiuni. Aceasta a scos cadavrul din zona in care accesul fusese interzis de politie. Echipa respectiva era una dintre cele doua care au fost trimise special din Israel in Noua Zeelanda, fara aprobarea neozeelandezilor.

Ambasadorul Israelului la regiunea Pacificului de Sud a catalogat totul ca pe niste "scenarii SF".

Sursa: MSNBC


VIDEO PROTVPLUS.RO