BREXIT-ul se va produce. Surse Daily Telegraph afirma ca premierul britanic va declansa procedura fara acordul Parlamentului

Dată publicare: 27-08-2016 16:48
Dată actualizare: 30-08-2016 07:13


Brexit

Premierul britanic Theresa May intentioneaza sa declanseze procedura de "divort" de UE fara acordul parlamentului, noteaza sambata cotidianul The Daily Telegraph, citat de AFP si preluat de Agerpres.

Potrivit publicatiei conservatoare, care nu-si dezvaluie sursa, May doreste sa se lipseasca de unda verde din partea parlamentarilor britanici, dintre care o buna majoritate a facut campanie pentru mentinerea Marii Britanii in cadrul UE.

O sursa de pe Downing Street, citata de agentia britanica Press Association, a respins informatia publicata de Daily Telegraph. Theresa May "este hotarata sa puna in aplicare decizia luata de populatie" in timpul referendumului, a adaugat pur si simplu aceeasi sursa.

Inalta Curte de Justitie de la Londra trebuie, cu toate acestea, sa decida in octombrie daca Theresa May poate activa articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care sa lanseze procedura de divort de UE fara un vot prealabil in parlament.

Theresa May a declarat in mai multe randuri ca nu va evoca articolul 50 al Tratatului de la Lisabona inainte de sfarsitul anului. in acest caz, Marea Britanie va avea doi ani pentru a negocia modalitatile iesirii sale din UE si pentru a parasi blocul european.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO