Boris Johnson „răspunde la tratament”, dar este tot la terapie intensivă

Dată publicare: 08-04-2020 18:01
Dată actualizare: 08-04-2020 20:34


Premierul britanic Boris Johnson a petrecut a doua noapte la rând la terapie intensivă. Respiră singur și răspunde la tratament.

Boris Johnson este internat la Spitalul St. Thomas din Londra pentru „monitorizare atentă” și starea lui este stabilă, conform unui comunicat emis de Downing Street, relatează BBC.

Momentan prim-ministrul nu mai lucrează, dar păstrează contactul cu miniștrii săi.

Boris Johnson a fost mutat la terapie intensivă luni seară. Cu doar câteva ore înainte ca starea să i se agraveze, șeful executivului britanic postase pe Twitter un mesaj în care spunea că se simte bine.

Dominic Raab a preluat îndatoririle lui Boris Johnson

 

Dominic Raab gestionează, în locul lui Boris Johnson, afacerile curente ale guvernului.

Dominic Raab, ministrulbritanic de Externe: „Nu a avut nevoie nici de ventilaţie mecanică, nici de mască de oxigen. Rămâne într-o stare bună şi, potrivit practicilor medicale, evoluţia sa e monitorizată îndeaproape la Terapie Intensivă.”

Explicațiile medicilor privind starea lui Boris Johnson

 

Un medic britanic a explicat care ar putea fi îngrijirile primite la terapie intensivă de șeful guvernului de la Londra.

Mervyn Singer, profesor de medicină de urgență la Universitatea din Londra: „În general, protejezi organele vitale ale pacientului. Încerci să le păstrezi buna funcționare a rinichilor, a inimii, le dai fluide, nutrienți, te străduiești să împiedici complicații secundare, precum infecțiile.”

Cu cât Boris Johnson va depăși mai rapid această etapă a bolii, cu atât mai bine.

Mervyn Singer, profesor de medicină de urgență la Universitatea din Londra: „Există ceea ce se cheamă sindromul post terapie intensivă. Pacienții care au fost în stare critică pot avea nevoie de săptămâni ori chiar luni ca să-și revină complet. Pot avea probleme fizice, cognitive și psihologice.”

Boris Johnson respiră singur, fără să fie conectat la un ventilator

 

Ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a declarat marți că este „încrezător” că Boris Johnson se va recupera complet, deoarece este un „luptător”, conform BBC.

Raab a anunțat că prim-ministrul are o stare bună și respiră pe cont propriu, nefiind conectat la un ventilator.

„Toate gândurile și rugăciunile sunt pentru prim-ministru în acest moment, pentru Carrie și pentru toată familia sa. Sunt convins că se va recupera complet, știu un lucru despre prim-ministru: este un luptător”, a declarat Raab.

Regina i-a transmis prim-ministrului însănătoșire grabnică

 

Regina Elisabeta a II-a i-a transmis premierului urări de însănătoșire grabnică, într-un mesaj pe Twitter.

Și n-a uitat nici de partenera însărcinată în luna a șaptea a lui Boris Johnson.

Ce declara Boris Johnson în urmă cu o lună

 

Probabil că Boris Johnson regretă amarnic purtarea necugetată de luna trecută. Iată ce declara atunci:

Boris Johnson: „Victoria, eu continui să dau mâna cu oamenii. Seara trecută am vizitat un spital în care erau pacienți infectați cu coronavirus și am dat mâna cu toți și voi continua să dau mâna cu cei din jur.”

Dr. Ellie Cannon, GP: „În majoritatea cazurilor, pentru forme ușoare ori moderate, pacienții nu mai au temperatură în ziua a șaptea. Așadar, despre ce e vorba în cazul lui Boris Johnson? Este o agravare? Are o formă severă? E vorba și de altceva, alte complicații?”


VIDEO PROTVPLUS.RO