Boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni și care i-a uimit pe experți
În urmă cu doi ani, Roger Ellis s-a simțit rău, iar familia l-a dus la spital crezând că face un atac de cord. Medicii au exclus rapid acest lucru, dar după câteva zile a suferit o nouă criză.
În următoarele săptămâni a devenit dezorientat, anxios și repeta de foarte multe ori ceea ce spunea. Starea lui s-a deteriorat rapid. După trei luni petrecute în spital a slăbit 27 de kilograme, a ajuns să fie hrănit printr-un tub și să folosească un scaun cu rotile, conform The Guardian.
Iar medicii nu știau ce se întâmplă. Au exclus epilepsia, accidentul vascular cerebral, boala Creutzfeldt-Jakob, encefalita autoimună și cancerul. Roger a stat mai mult de un an în spital și apoi a fost dus la un azil. Familia sa crede că face parte dintr-un grup de oameni care suferă de o boală neurologică progresivă misterioasă.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Cazurile, cele mai multe apărute în New Brunswick, i-au uimit pe experți și au dus la o dispută între oficiali - care spun că acestea nu au legătură între ele - și oamenii de știință, care spun că toate ar fi fost declanșate de factori de mediu sau de o contaminare.
Pacienții se confruntă cu dureri inexplicabile, spasme și schimbări bruște de comportament, a spus neurologul Alier Marrero. Apoi, mulți încep să dea semne de declin cognitiv, să nu își mai poată folosi mușchii, să le clănțăne dinții și să aibă halucinații înspăimântătoare.
Până acum, 48 de cazuri au fost recunoscute public, dar oficialii care cunosc situația au declarat pentru The Guardian că numărul persoanelor afectate depășește 100.
Ministrul sănătății din New Brunswick, Dorothy Shephard, a anunțat la sfârșitul lunii octombrie că un raport epidemiologic nu a găsit nicio dovadă semnificativă că vreun aliment, comportament sau expunere la vreo substanță ar putea fi de vină pentru ceea ce li se întâmplă oamenilor.
Precizările au venit după ce Asociația Neuropatologilor din Canada a prezentat un document controversat care susținea că opt decese au fost „diagnostice greșite” și că ar fi fost vorba, de fapt, despre Alzheimer și cancer.