Belgia a anunţat că va restricţiona vaccinul AstraZeneca la persoanele cu vârsta de peste 55 de ani timp de o lună

Dată publicare: 07-04-2021 20:46
Dată actualizare: 07-04-2021 20:53


AstraZeneca

Guvernul belgian a anunţat că va restricţiona vaccinul de la AstraZeneca la persoanele cu vârsta de peste 55 de ani timp de o lună.

Guvernul belgian a anunţat că va restricţiona vaccinul de la AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani, după noile sfaturi ale Agenţiei Europene a Medicamentului care a precizat că trombozele sunt un potenţial efect secundar al jabului, potrivit The Guardian.

Ca urmare a discuţiilor oficialilor de la EMA, Guvernul a afirmat că va impune restricţia pentru o lună, transmite News.ro.

EMA a anunţat miercuri că trombozele rare ar fi listate formal ca efecte secundare ale vaccinului AstraZeneca, dar nu a anunţat şi restricţii de folosire a serului.

Directoarea executivă a EMA Emer Cooke a spus că autoritatea nu a putut identifica cauza coagulării sângelui, care a fost în mare parte la femei cu vârste sub 60 de ani.

Belgia a fost una dintre puţinele ţări din Uniunea Europeană care nu a restricţionat vaccinul. Impactul politicii nu va fi semnificativ.

Doar 12,4% dintre cei cu vârste între 50 şi 59 de ani au primit prima doză de vaccin şi proporţia scade la 10,6% pentru cei cu vârste cuprinse între 25 şi 49 de ani.

Sursa: News.ro