Tragedie in Afganistan. 2 autocare s-au ciocnit cu o cisterna: 73 de oameni au murit, iar numarul victimelor ar putea creste

08-05-2016 11:57

explozie Afganistan

Un accident a avut loc duminica, in jurul orei 5, ora Romaniei, in provinicia Ghazni din Afganistan. Doua autocare s-au ciocnit cu o cisterna care transporta combustibil. Din surse oficiale, 73 de persoane si-au pierdut viata, relateaza BBC.

Cel mai probabil, o explozie de proportii a avut loc in momentul in care doua autocare s-au ciocnit cu o cisterna care transporta combustibil. 73 de persoane si-au pierdut viata, iar 50 au fost ranite, relateaza BBC, citand un bilant oficial, provizoriu.

Victimele au fost duse la spitalele din Kandahar si din provinicia Ghazni.

Toate cele trei vehicule implicate in accident au luat foc, pe drumul ce leaga capitala Kabul de orasul Kandahar, aflat in sudul tarii.

Directorul departamentului regional de trafic, Mohammadullah Ahmadi, a declarat ca accidentul s-a produs din imprudenta, conform Associated Press. Mai multi localnici au sarit in ajutorul pompierilor si i-au scos pe raniti din epavele autocarelor.

Conform unor oficiali din guvern, in cele doua autocare se aflau in total 125 de pasageri, printre care multi copii si femei. Acestia avertizeaza ca numarul victimelor ar putea creste.


 

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO