Barnier: Acordul comercial dintre UE și Marea Britanie nu trebuie să devină o „cursă nocivă”

Ultima actualizare: 21-12-2019 20:55
michel barnier
AFP

Interesul principal al UE în încheierea unui acord comercial cu Marea Britanie este ajungă la o înţelegere privind standarde comune sociale şi de mediu şi să evite „o cursă nocivă”, a declarat Michel Barnier, negociatorul-șef al UE.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat vineri că nu va exista o aliniere cu regulile UE în acordul comercial pe care vrea să-l încheie cu blocul comunitar anul următor.

Negociatorul şef al UE Michel Barnier a scris într-un articol de opinie publicat pe site-ul Project Syndicate că Uniunea Europeană va încerca să folosească la maximum puţinul timp disponibil.

„Dar ca şi Marea Britanie, vom păstra în minte interesele noastre strategice”, a mai scris Barnier.

„Ştim că a concura în privinţa unor standarde sociale şi de mediu - în loc de competenţe, inovaţie şi calitate - va conduce la o cursă nocivă care va plasa muncitorii, consumatorii şi planeta în partea pierzătoare”, a mai apreciat el.

Orice acord de liber schimb cu Marea Britanie va trebui să asigure egalizarea şanselor în ceea ce priveşte standardele, ajutorul de stat şi taxele.

De asemenea, Barnier a mai scris că orice nou acord economic încheiat până la sfârşitul lui 2020 cel mai probabil va trebui să fie extins în anii care vor urma.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO