Bărbat înjunghiat în faţa Ministerului de Interne de la Londra. Anunțul Poliției

Ultima actualizare: 15-08-2019 17:58
Bărbat înjunghiat în faţa Ministerului de Interne de la Londra
Profimedia

Un bărbat a fost rănit grav joi, după ce a fost înjunghiat în faţa Ministerului britanic de Interne, în plin centrul Londrei, a anunţat poliţia locală.

Contrar a ceea ce anunţase anterior, poliţia a precizat că viaţa victimei nu este în pericol.

„Un bărbat a fost arestat, suspectat că ar fi provocat leziuni corporale grave şi transportat la un post de poliţie”, a indicat aceasta, afirmând că urmează să stabilească „circumstanţele exacte” ale agresiunii.

Poliţia a fost alertată la puţin timp după ora locală 13:00 (12H00 GMT), izolând zona în care s-a produs incidentul.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei britanice a declarat că este prematur să se precizeze dacă incidentul are vreo legătură cu Ministerul de Interne, dar nu există deocamdată niciun indiciu că ar fi un act de terorism.
 

O fotografie difuzată de media britanice arată un bărbat în picioare, însoţit de membri ai echipei de intervenţie, cu faţa însângerată acoperită de un bandaj. El avea torsul gol, o haină pe umeri şi sânge pe abdomen.

 

 „Am intervenit asupra unui bărbat aflat la faţa locului şi l-am transportat într-un centru de traumatisme majore”, au indicat serviciile de ambulanţă din Londra.

„Toate gândurile mele se îndreaptă spre victimă şi familia sa, după acest oribil atac nejustificat cu cuţitul”, a transmis, pe Twitter, ministrul de interne Priti Patel.

Această agresiune s-a produs când Ministerul de Interne tocmai a lansat o campanie de sensibilizare pentru a încerca să limiteze flagelul atacurilor cu cuţitul în Regatul Unit.

Potrivit Oficiului Naţional al Statisticilor (ONS), 43.516 de agresiuni cu cuţitul au fost comise în Anglia şi în Ţara Galilor în perioada de 12 luni care s-a încheiat la sfârşitul lunii martie, fiind în creştere cu 8% faţă de perioada precedentă.

La începutul săptămânii, un adolescent de 16 ani a fost ucis cu maceta, la finalul unei urmăriri în care a strigat cu disperare după ajutor. Băiatul este al 15-lea adolescent ucis numai anul acesta în Londra.

Iar la începutul lunii august, un polițist din Londra a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost atacat tot cu o macetă.
 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO