Bandă de hoațe românce judecate în Germania: ”Voiam să cumpăr, dar nu aveam bani suficienți”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 25 Aprilie 2018 09:04
Categorie: Stiri externe
hoațe Germania

Patru românce de până în 25 de ani sunt judecate în Germania pentru furt în bandă organizată. Femeile au furat din magazine, doar într-o lună, produse în valoare de 12.500 de euro.

Cele patru românce au furat din magazine cunoscute, cum sunt H&M și C&A, peste 300 de articole de îmbrăcăminte, dar și cosmetice, dulciuri sau băuturi alcoolice, relatază Bild.

Produsele de peste 12.500 de euro au fost furate într-o lună, iar acum hoațele sunt judecate în Hechingen pentru furt în bandă organizată.

”Cariera” lor ar fi fost, cu siguranță, mai lungă și de succes dacă nu ar fi fost descoperite de un agent de pază dintr-un magazin. Acesta le-a oprit după ce au trecut pe lângă casă fără să plătească nimic. În poșete aveau bormașini, accesorii pentru perdele și decorațiuni de Crăciun.

Poliția a efectuat o percheziție în apartamentul tinerelor și au găsit haine dulciuri, băuturi alcoolice, aproape toate cu etichetă, însă niciun bon.

Judecătorul a decis arestul preventiv pentru două dintre hoațe - Maria C., 25 de ani, și Ionela G., 24 de ani. Celelalte două, Daniela I., 21 de ani, și cumnata ei, Roxana, 16 ani, sunt judecate în libertate.

Tinerele, care nu au nicio calificare și nici loc de muncă, au emigrat în Germania în urmă cu numai câteva luni. În fața instanței, româncele, de etnie romă, nu au vorbit foarte mult.

Maria C.: “Decizia de a fura lucrurile a fost una spontană. Îmi cer scuze.

Ionela G.: “Eu nu fac parte din bandă. Am furat decorațiunile de Crăciun pentru familie.

Daniela I.:Voiam să cumpăr lucrurile, dar nu aveam destui bani”. Același lucru l-a declarat și cumnata ei, Roxana.

Pentru infracțiunile de care sunt acuzate femeile riscă până la 10 ani de închisoare.

Sursa: Bild

Tags: romace, hoate, germania,

12,7 kg de cocaină descoperite în mașina unor români, în Germania. O defecțiune banală i-a dat de gol
Interlopul Ionelaș Cârpaci, prins la graniță. Credea că poliția a uitat de condamnarea lui
VIDEO PROTVPLUS.RO