Avionul prezidential polonez s-a lovit de copaci la 1 km distanta de pista!

Dată publicare: 16-04-2010 00:00
Dată actualizare: 13-08-2012 05:27


accident aviatic Tupolev, Rusia

Aceasta este concluzia oficiala pe care comisia comuna aviatica care ancheteaza cauzele accidentului aviatic de la Smolensk, informeaza RIA Novosti.

In raportul comisiei privind ultimele rezultate ale investigatiilor in curs asupra accidentului se arata ca: "Am stabilit ca aeronava a avut primul contact cu copacii la o distanta de aproximativ 1.050 de metri de pista si la aproximativ 40-50 de metri stanga de linia finala de apropiere".

Totodata, documentul releva ca avionul a lovit un alt copac, cu aripa stanga, dupa 200 de metri si s-a rasucit mult la stanga. Majoritatea fragmentelor de avion sunt imprastiate pe o zona situata la aproximativ 350-500 de metri departare si 150 de metri stanga fata de pista aeroportului.

Comisia a anuntat anterior ca avionul a efectuat o singura incercare de aterizare, dezmintind informatii de presa potrivit carora acesta ar fi incercat sa se apropie de pista de aterizare de trei sau patru ori.

Investigatori rusi, experti si specialisti polonezi investigheaza impreuna cauzele accidentului mortal. Procuratura militara poloneza a deschis, de asemenea, propria investigatie asupra accidentului.

Potrivit comisiei, expertii vor avea o transcriere preliminara a inregistrarii convorbirilor de la bord in aproximativ o saptamana, in pofida faptului ca prelucrarea partilor mai putin clare ale ultimei conversatii intre membrii echipajului ar putea necesita o perioada de timp mai mare.

Va reaminim ca aeronava, un avion tip Tu-154, s-a prabusit sambata, incercand sa aterize pe un aerodrom langa Smolensk, in conditii de ceata densa, provocand moartea presedintelui polonez, Lech Kaczynski, a sotiei acestuia si a altor 95 de persoane care se aflau la bord.

Pilotii avionului Tupolev 154 ar fi putut evita catastrofa!

Pilotul avionului polonez a stiut cu 5 secunde inainte ca se va prabusi

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO