Autorul atacului rasist din Italia avea acasă cartea lui Hitler, Mein Kampf

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
italia, macerata, atac, migranti, raniti,
Pro TV

Autorul atacului armat cu tentă rasistă în oraşul italian Macerata, în urma căruia 6 persoane au fost rănite, deţinea un exemplar din Mein Kampf, cartea scrisă de Adolf Hitler.

Potrivit Agerpres, care citează EFE, carabinierii au difuzat duminică imagini de la percheziţiile efectuate la locuinţa mamei individului.

Ei au găsit cartea lui Hitler, steaguri cu crucea celtică şi un manual despre Republica Socială Italiană, instaurată de Benito Mussolini.

Autorul atacului a fost identificat în persoana lui Luca Traini, un italian în vârstă de 28 de ani, care în dimineaţa zilei de sâmbătă şi-a condus autoturismul pe străzile din Macerata şi a deschis focul asupra unor persoane de culoare, rănind şase oameni.

Agresorul, care a fost membru al Ligii Nordului (xenofobă), a fost reţinut la o oră după incident lângă monumentul soldaţilor căzuţi în timpul celui de-al doilea Război Mondial. El a executat salutul fascist şi era înfăşurat în steagul Italiei.

Traini, care va fi pus sub acuzare pentru tentativă de masacru şi rasism, a fost încarcerat la închisoarea Montacuto, din Ancona, în regim de izolare, potrivit mass media locale.

Anchetatorii încearcă acum să stabilească mobilul, care ar putea avea legătură cu asasinarea recentă a unei tinere italience din Macerata, o crimă pentru care a fost arestat şi închis un tânăr imigrant nigerian.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO