Autorităţile germane au descoperit şapte extremişti în rândul forţelor armate


Ultimul update: Vineri 08 Februarie 2019 11:52
Data publicarii: Vineri 08 Februarie 2019 11:25
Categorie: Stiri externe
armata germana

Autorităţile din Germania au arestat anul trecut şapte extremişti din rândul forţelor armate, relatează vineri presa germană preluată de DPA, conform Agerpres.

Un raport al serviciului de contrainformaţii militare (MAD) citat de publicaţiile din grupul Funke precizează că este vorba de patru extremişti de dreapta şi trei islamişti.

Potrivit raportului, în toate cele şapte cazuri au fost lansate proceduri disciplinare sau legale şi suspecţii nu mai fac parte din Bundeswehr.

În total, MAD a înregistrat 270 de cazuri suspecte de extremism de dreapta în 2018, cu 100 mai puţine ca în anul precedent. S-a constatat în schimb o uşoară creştere a cazurilor suspecte de islamism, de la 46 în 2017 la 50 în 2018.

Pe de altă parte, numărul cazuri de extremişti antiguvernamentali cum sunt cei din mişcările Reichsbuerger (Cetăţeni ai Reich-ului) sau Selbstverwalter (Autonomişti) a scăzut în aceeaşi perioadă de la 36 la 20, iar cazurile de extremism de stânga de la 12 la două.

MAD este cel mai mic serviciu secret din Germania, între atribuţiile sale fiind suprimarea spionajului şi a sabotajului în Bundeswehr, precum şi anchetarea atitudinilor şi activităţilor extremiste ale militarilor, menţionează DPA.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO