Autoritatea Palestiniană a aprobat de urgenţă utilizarea vaccinului rusesc Sputnik V

Ultima actualizare: 11-01-2021 20:48
vaccin, Sputnik
Agerpres

Autoritatea Palestiniană a aprobat de urgenţă vaccinul rusesc împotriva Covid-19 Sputnik V, a anunţat luni ministrul Sănătăţii palestinian Mai Al-Kaileh.

Această decizie a deschis calea pentru utilizarea acestui tip de vaccin în Fâşia Gaza şi Cisiordania, informează dpa.

Autoritatea Palestiniană a comandat vaccinuri de la patru producători şi va obţine de asemenea doze de vaccin de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Livrările sunt aşteptate să înceapă în primul trimestru al lui 2021, primii vaccinaţi urmând să fie lucrătorii din sistemul sanitar, persoanele în vârstă şi cele cu boli.

Autoritatea Palestiniană nu a cerut niciodată în mod oficial doze de vaccin de la guvernul israelian. Potrivit acordurilor de pace, deciziile în domeniul sănătăţii publice sunt responsabilitatea Autorităţii. Aceasta a convenit să-şi coordoneze cu Israelul acţiunile pentru stăvilirea epidemiei.

Organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International i-a cerut Israelului să-şi îndeplinească "obligaţiile în calitate de putere de ocupaţie" şi să le asigure palestinienilor din Cisiordania şi din Fâşia Gaza condiţii echitabile pentru distribuirea dozelor de vaccin.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO