Australienii au cheltuit într-un an 7,4 miliarde de dolari pe droguri. Câte tone au consumat

Ultima actualizare: 10-03-2020 12:23
Australienii cheltuie 7,4 miliarde de dolari pe an pe droguri

Australienii au cheltuit circa 7,4 miliarde de dolari într-un an pe aproape 20 de tone de cocaină, heroină, ecstasy şi metamfetamină, conform unei analize a apelor reziduale din ţară.

Un raport al Comisiei de informații privind criminalitatea publicat marți, arată că australienii au consumat într-un an 11,5 tone de metamfetamină, 4,6 tone de cocaină, 2,2 tone de MDMA (ecstasy) şi peste 900 de kilograme de heroină.

Acest al nouălea raport se bazează pe analize ale apelor reziduale din Australia desfăşurate între august 2018 şi august 2019 şi acoperă circa 57% din populaţia Australiei, adică aproximativ 13,3 milioane de persoane.

Utilizarea de substanţe interzise a crescut comparativ cu anul precedent, când au fost cheltuite pe droguri 6 miliarde de dolari.
Consumul estimativ de MDMA a crescut de peste două ori în aceeaşi perioadă.

Metamfetamina, cel mai căutat drog

”Australienii cheltuiesc sume semnificative pe substanţe interzise în fiecare an, generând profituri exclusiv pentru grupările de crimă organizată”, a precizat într-un comunicat directorul executiv al comisiei, Michael Phelan.

Metamfetamina, un drog sintetic stimulant cunoscut şi sub denumirea de ”gheaţă”, rămâne cel mai căutat drog ilegal, pentru care australienii au cheltuit 5,6 miliarde de dolari.

Australia înregistrează al doilea cel mai ridicat consum de ”gheaţă” într-un clasament cu 18 ţări europene unde au fost realizate studii comparabile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO