Atentate în lanţ, pregătite de un extremist din Statele Unite. Ce ţinte viza

Ultima actualizare: 10-08-2019 15:10
Conor Climo
Agerpres

Un tânăr de 23 de ani din Las Vegas este acuzat că pregătea o serie de atacuri în Statele Unite.

Un tânăr apropiat de adepţii supremaţiei albilor a fost inculpat vineri, în Las Vegas, pentru deţinerea de material care putea fi utilizat la fabricarea unei bombe şi pentru că plănuia să comită atentate, în special asupra unei sinagogi, au anunţat serviciile procurorului oraşului, relatează AFP.

Agenţii FBI, poliţia federală americană, au înregistrat conversaţii pe care Conor Climo, un agent de securitate de 23 de ani, le avea pe internet cu o "organizaţie extremistă a adepţilor supremaţiei albilor" hotărâtă să comită "acte violente şi teroriste", a precizat într-un comunicat biroul procurorului din Las Vegas.

Discuţiile online s-au referit în primul rând la fabricarea de explozibili, atacarea unei sinagogi şi plasarea sub supraveghere a unui bar frecventat de homosexuali, potrivit actului de acuzare examinat vineri de un tribunal federal din Nevada.

Conor Climo a fost arestat joi şi anchetatorii au confiscat un carnet în care desenase planurile unui potenţial atentat în regiunea Las Vegas, precum şi schema unei bombe cu explozie întârziată.

"Ameninţările violente motivate de ură şi care vizează intimidarea comunităţilor religioase sau LGBT nu-şi au locul în această ţară", a subliniat procurorul Nicholas Trutanich.

Dacă este condamnat, Conor Climo riscă o pedeapsă de zece ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Potrivit comunicatului procurorului, membrii organizaţiei extremiste de dreapta cu care el comunica "credeau în superioritatea rasei albe" şi cereau lansarea de atacuri asupra guvernului federal, a minorităţilor rasiale sau religioase, precum şi a comunităţii homosexuale.

Această arestare intervine după o serie de atacuri armate care au îndoliat SUA.

Atacatorul care a doborât 22 de persoane sâmbătă într-un supermarket din oraşul texan El Paso a declarat că a vrut să-i lovească pe "mexicani" şi a publicat pe internet un manifest rasist înainte de tragedie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO