"Arma supremă" a Chinei dezvăluită la parada militară. Poate lovi SUA în 30 minute


Ultimul update: Marti 01 Octombrie 2019 12:13
Data publicarii: Marti 01 Octombrie 2019 10:23
Categorie: Stiri externe

China a dezvăluit în cadrul paradei militare ce a marcat 70 de ani de guvernare comunistă "arma supremă" care "poate lovi SUA în 30 de minute cu 10 focoase nucleare", scrie The Sun.

Este vorba despre racheta balistică intercontinentală Dongfeng-41 (DF-41), care a fost prezentată în timpul defilării uriașe ce a avut loc în Piața Tiananmen, din centrul Beijingului.

Imagini cu arsenalul militar impresionant prezentat la Beijing găsiți în galeria foto

Dongfeng-41 este o rachetă balistică intercontinentală cu o rază de acțiune între 12.000 și 15.000 de km/h, putând ajunge în SUA în 30 de minute, scrie The Sun.

Partidul Comunist Chinez a sărbătorit 70 de ani de când se află la putere cu o paradă militară impresionantă, în care căreia a fost prezentat DF-41 alături de cele mai avansate arme ale țării.

 

 

Cu 15.000 de soldaţi, sute de tancuri, rachete şi avioane de luptă, defilarea, organizată la 1 octombrie din 10 în 10 ani, a fost una dintre cele mai uriaşe văzute vreodată la Beijing.

Îmbrăcat într-un costum Mao de culoare închisă, președintele chinez Xi Jinping a trecut în revistă trupele într-o maşină decapotabilă, înainte de paradă militară ultrasecurizată.

Xi Jinping şi-a ţinut discursul la Poarta Tiananmen, acelaşi loc în care înaintaşul său Mao Zedong a proclamat republica Populară Chineză la 1 octombrie 1949.

 

"Nimic nu poate zdruncina fundamentul marii noastre naţiuni. Nimic nu poate împiedica naţiunea şi poporul chinez să meargă înainte", a declarat Xi Jinping.

Festivităţile se desfăşoară sub o foarte strictă supraveghere: numai un public ales cu mare atenţie a fost admis pe Bulevardul Păcii Eterne pentru a asista la parada militară.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Paradă militară impresionantă la Beijing. Xi Jinping:
China a inaugurat mega-aeroportul de la Beijing. Cât a costat
FULLSCREEN
"Arma supremă" a Chinei dezvăluită la parada militară. Poate lovi SUA în 30 minute
  • /

Sursa: The Sun

VIDEO PROTVPLUS.RO