Ariel Castro, suspectul in cazul sechestrarilor din Cleveland, se descria ca "pradator sexual"


Ultimul update: Luni 13 Mai 2013 06:47
Data publicarii: Vineri 10 Mai 2013 07:31
Categorie: Stiri externe
Ariel Castro

Ariel Castro, principalul suspect in cazul rapirii, sechestrarii si violarii a trei tinere timp 10 ani in Cleveland se descria pe sine ca un "pradator sexual" care are nevoie de ajutor, intr-un bilet din 2004, scrie presa locala.

Potrivit fluxului de Twitter al jurnalistului Scott Taylor, de la televiziunea locala WOIO, acest bilet a fost descoperit printre zeci de alte probe adunate de politia care a perchezitionat casa din Cleveland unde cele trei femei au fost sechestrate.

"Sunt un pradator sexual. Am nevoie de ajutor", scrie pe bilet, potrivit lui Taylor.

Intr-o aparenta referire la victime, pe bilet scrie ca "ele se afla aici impotriva vointei lor, pentru ca au comis greseala de a urca in masina unui strain". "Nu stiu de ce mai caut alta, am deja doua".

Taylor spune ca suspectul scria de asemenea ca vrea sa se sinucida si sa dea "toate economiile victimelor mele". Seful politiei din Cleveland Ed Tomba a parut sa confirme existenta acestui bilet intr-o conferinta de presa, miercuri, cand un jurnalist l-a intrebat daca a fost gasit un "bilet de sinucidere".

"Nu vreau sa vorbesc despre descoperirea unei probe, sunt peste 200 care au fost adunate din casa din Seymour Avenue, toate vor fi studiate", a spus acesta.

Fostul sofer de autobuz in varsta de 52 de ani a fost inculpat joi pentru viol si sechestrare, suspectat ca a sechestrat si violat timp de 10 ani pe Amanda Berry, in varsta de 27 de ani - care a dat nastere unei fete, Jocelyn, astazi in varsta de 6 ani -, Gina DeJesus, in varsta de 23 de ani si Michelle Knight, in varsta de 32 de ani.

Procurorii ar putea cere pedeapsa cu moartea in cazul sechestrarilor din Cleveland

Un procuror american a apreciat joi ca Ariel Castro, inculpat pentru sechestrarea si violul a trei tinere timp de 10 ani in Ohio, a comis o crima prin intreruperile de sarcina si a avertizat ca ar putea cere pedeapsa cu moartea, relateaza AFP.

"Districtul va solicita inculpari pentru fiecare act de agresiune sexuala si de tentativa de omor si pentru fiecare act de omor agravat pe care l-a comis prin intreruperile de sarcina", a declarat Timothy McGinty, procurorul districtului Cuyahoga, din care face parte orasul Cleveland unde au avut loc faptele.

"Biroul meu va lansa de asemenea o procedura pentru evaluarea posibilitatii de a cauta acuzatii pasibile de pedeapsa cu moartea", a mai declarat procurorul. Acesta a amintit ca legile din Ohio (nord) prevad pedeapsa cu moartea "pentru criminalii cei mai perversi".

Anterior in cursul zilei, Ariel Castro, un sofer in varsta de 52 de ani, a comparut incatusat pentru scurt timp in fata unui tribunal din Cleveland. El a fost inculpat miercuri pentru violuri si patru sechestrari: cele ale lui Amanda Berry si fiicei sale nascuta in captivitate, Gina DeJesus si Michelle Knigh, toate eliberate luni gratie ajutorului unui vecin.

Procurorul McGinty a precizat ca anchetatorii continua sa le interogheze pe victime si sa examineze casa unde acestea au fost tiunte, si ca la finalul acestei anchete se asteapta sa fie solicitate inculpari mai grave.

Magistratul a dezvaluit ca locuinta din acest cartier muncitoresc din Cleveland era o veritabila "camera de tortura si o inchisoare personala in inima orasului nostru" , subliniind ca violentele indurate de victime "sunt dincolo de intelegere".

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO