Arabia Saudită a interceptat o rachetă care avea ca ţintă aeroportul din capitală. Trump dă vina pe Iran. VIDEO


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Sursa: CNN
Data publicarii: Sambata 04 Noiembrie 2017 21:46
Categorie: Stiri externe
Arabia Saudita

Arabia Saudită a interceptat o rachetă care avea ca ţintă Aeroportul Internațional King Khalid din Riad.

UPDATE sâmbătă, 16.00: Președintele american Donald Trump a acuzat Iranul că ar fi responsabil pentru lansarea rachetei care a vizat Arabia Saudită, informează Independent.

„În opinia mea, decizia a venit din Iran, dar sistemele noastre au doborât racheta. Atât de buni suntem... Nimeni nu produce ce echipamente producem noi, iar acum le vindem în toată lumea”, a spus liderul de la Casa Albă.

 

21.50: Atacul „a zguduit Capitala”

Arabia Saudită a interceptat o rachetă balistică venită din Yemen, relatează BBC, menţionând că o explozie puternică s-a auzit în apropierea aeroportului din Riad.

Potrivit Forţelor Aeriene saudite, citate de Al-Arabiya, racheta a fost interceptată în zona de nord-est a capitalei.

Ministul saudit al Apărării a susținut că „atacul a zguduit capitala”. În plus, oficialul a adăugat că Yemenul ar fi folosit o rachetă balistică cu rază lungă de acțiune, numită Buqan 2H, scrie CNN.

Racheta ar fi avut ca ţintă aeroportul, potrivit presei locale.
„Călătorii care se află pe Aeroportul Internațional din Riad îi asigurăm că lucrurile se vor întoarce la normal și că nu vor exista întârzieri”, a declarat un reprezentant al aeroportului.

Atacul a fost revendicat de mişcarea rebelă houthi, un reprezentant al acesteia declarând pentru Al Jazeera că racheta a fost una de tip Burkan-2h, cu rază lungă de acţiune.
Arabia Saudită a intervenit în războiul civil din Yemen în martie 2015, pentru a lupta împotriva rivalilor Guvernului, mişcarea rebelă houthi.

„Am avertizat capitalele țărilor care atacă Yemenul că nu vor fi în siguranță în fața rachetelor noastre balistice. Astăzi, atacul vine ca un răspuns al acțiunilor saudiților pentru uciderea civililor inocenți din Yemen”, a declarat purtătorul de cuvânt al mișcării rebele houthi.

Cel puţin 10.000 de oameni au fost ucişi în conflictul care a generat o criză umanitară de proporţii în ţara săracă.

Sursa: CNN News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO