Anuntul uluitor facut de Papa Francisc. "Majoritatea casatoriilor sunt NULE"

Ultima actualizare: 21-06-2016 00:22
papa Francisc

Cunoscut pentru declaratiile sale neconventionale, suveranul pontif a reusit sa-i surprinda din nou pe credinciosii catolici. 

Papa Francisc a declarat ca "majoritatea" casatoriilor catolice sunt nule, deoarece sunt contractate de tineri care nu constientizeaza sensul acestui angajament pe viata, conform relatarilor din presa.

"Majoritatea casatoriilor sacramentale sunt nule, deoarece tinerii spun "da" pentru toata viata, dar ei nu stiu ce inseamna asta", a declarat, joi seara, suveranul pontif in Bazilica San Giovanni din Laterano, potrivit agentiei specializate in problemele Vaticanului, I.Media, scrie AFP.

Tinerii ''nu stiu ce spun, deoarece ei au o cultura diferita. Ei (...) au bunavointa, dar nu au constiinta", a insistat el.

In fata a numerosi credinciosi si preoti din Dieceza de Roma, papa a raspuns in mod spontan la intrebari legate de recentele sinoade cu privire la familie si de exortatia sa apostolica "Amoris Laetitia".

Francisc a evocat deja de mai multe ori posibila nulitate a casatoriilor contractate prin conventie sociala, un mod pripit, fara pregatire, pentru ca tanara este gravida sau din dorinta de a purta rochia alba de mireasa.

El a spus ca a observat de multe ori casatorii de acest tip in Argentina. Dar nu a mentionat niciodata faptul ca acestea pot reprezenta ''majoritatea'' uniunilor celebrate de Biserica Catolica.

Publicand vineri dimineata verbatim remarcile sale, serviciul de presa al Vaticanului a cautat sa rectifice aceasta luare de pozitie. Potrivit acestui text oficial, papa a vorbit despre o "parte", si nu de o "majoritate" a casatoriilor invalide.

Mariajul catolic este o taina indisolubila si nu permite divortul, dar Francisc a schimbat anul trecut procedurile de recunoastere a nulitatii unei casatorii - ceea ce practic semnifica ca aceasta taina nu a existat niciodata - in fata instantelor ecleziastice, pentru a le simplifica, accelera si a le face mai putin costisitoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO