Angelina Jolie, acuzata ca a exploatat copiii nevoiasi din Cambodgia. "Ce joc psihologic crud"

Ultima actualizare: 31-07-2017 07:21
Angelina Jolie
AFP

Angelina Jolie, acuzata ca a exploatat copiii nevoiasi din Cambodgia pentru filmul realizat pentru Netflix.

Actrita si regizoarea Angelina Jolie este acuzata, in mediul online, ca a exploatat copiii nevoiasi din Cambodgia in timpul procesului de casting pentru filmul ”First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers”, realizat pentru Netflix.

Procesul de casting pentru acest film a fost unul bizar, scrie NME. Copiii saraci au fost pusi sa joace o scena in care furau pentru bani.

In interviul acordat revistei Vanity fair si publicat recent, ea a povestit ca directorii de casting au vizitat orfelinate, companiile de circ si scolile sarace pentru a gasi copii care au ”experimentat greutati”.

”Directorii de casting au facut un joc mai degraba deranjant prin realismul lui: au pus bani pe masa si le-au cerut copiilor sa se gandeasca la un lucru pentru care ar avea nevoie de ei, apoi sa ii inhate”, se arata in interviu. ”Directorul se prefacea ca il prinde pe copil, iar el trebuia sa inventeze o minciuna”.

Rolul respectiv a fost dat lui Srey Moch, o fata care a fost descoperita intr-o scoala din Cambodgia. ”Srey Moch a fost singurul copil care s-a uitat mult, mult timp la bani”, a spus Jolie. ”Cand a fost nevoita sa ii inapoieze, a fost coplesita de emotii. Intrebata mai tarziu pentru ce lua banii, a spus ca bunicul ei a murit si ca familia nu avea suficienti bani pentru o inmormantare frumoasa”.

Metoda de casting i-a adus ambasadoarei UNICEF numeroase critici. ”Ce joc psihologic crud pe care sa il faci unor copii saraci”, a scris un utilizator de Twitter. ”Angelina Jolie e nebuna”.

”Angelina Jolie este clar dusa, daca ea crede ca aceasta forma de exploatare este OK”, a fost un alt mesaj.

Lungmetrajul este o adaptare a volumului de memorii omonim semnat de Loung Ung si descrie o poveste de razboi – genocidul Kmerilor Rosii, relatata din perspectiva unui copil. Angelina Jolie este coscenarist, producator si regizor al acestui proiect cinematografic.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO