Americanii prezintă cel mai nou și cel mai performant bombardier. B-21 va fi în vârful generațiilor noi de avione

b-21
Twitter

Cel mai nou bombardier american, B-21 Raider, va fi prezentat oficial pe 2 decembrie, bombardier pe care producătorul Northrop Grumman și US Air Force îl consideră un salt generațional în tehnologia și dezvoltarea avioanelor, scrie DefenseNews.

B-21 – cel mai nou bombardier al Forțelor Aeriene Americane vine după o pauză de mai mult de trei decenii – va fi suficient de avansat pentru a se califica ca un avion de generația a șasea și va fi complet invizibil pentru radar, a declarat Tom Jones, președintele unității de Sisteme Aeronautice a lui Northrop Grumman, într-un interviu acordat pentru DefenseNews.

Tehnologia folosită în testarea B-21 - și decizia Forțelor Aeriene de a-și efectua testele de zbor cu o aeronavă reprezentativă pentru producție în loc de un model experimental - ar putea oferi o cale de urmat pentru viitoarele achiziții de avioane mai rapide și mai puțin riscante în viitor, a adăugat Jones.


El a explicat că progresele B-21 în ceea ce privește capabilitățile ascunse, utilizarea arhitecturii de sisteme deschise și includerea tehnologiilor de comandă și control pe toate domeniile comune pentru a partaja date pe platforme îl vor face „primul dintre sistemele de a șasea generație.

Jones a spus că în următoarele câteva luni, primul B-21 va fi supus unor teste suplimentare pentru a se asigura că este pregătit pentru primul său zbor. Aceasta include pornirea și oprirea sistemelor, funcționarea motoarelor, efectuarea de teste de rulare și alte teste standard de integrare.


Primul zbor al B-21 va avea loc la baza Edwards Air Force din California, unde vor avea loc teste de zbor suplimentare. Data acelui zbor nu este încă programată.

 

Citește și...
Bombardierul B52, prezentat în cel mai detaliat mod de până acum. Avionul funcționează încă cu Windows 95 |VIDEO
Bombardierul B52, prezentat în cel mai detaliat mod de până acum. Avionul funcționează încă cu Windows 95 |VIDEO

Piloții unui bombardier american B52 au oferit un tur filmat al aparatului. Bombardierul este o legendă a aviației americane, fiind folosit de aproape 70 de ani.

Recomandări
LIVE UPDATE Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Peste 8.700 de morți și 40.000 de răniți
LIVE UPDATE Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Peste 8.700 de morți și 40.000 de răniți

Bilanțul negru al cutremurului devastator din Turcia și Siria continuă să crească. Sunt aproape 8.000 de morți și 40.000 de răniți, dar cifrele se actualizează de la o oră la alta.

Imagini halucinante. Un director al DSP Arad a folosit un dispozitiv cu electroșocuri la muncă:
Imagini halucinante. Un director al DSP Arad a folosit un dispozitiv cu electroșocuri la muncă: "Vai, m-ai curentat!"

Scene incredibile s-au petrecut în sediul Direcției de Sănătate Publică din Arad. Directorul economic al instituției a venit la muncă înarmat cu un spray paralizant și cu un dispozitiv cu electroșocuri.

Turcii prinși sub dărâmături au intrat pe rețelele de socializare să ceară ajutor. Mesajele disperate postate. VIDEO
Turcii prinși sub dărâmături au intrat pe rețelele de socializare să ceară ajutor. Mesajele disperate postate. VIDEO

Numărul morţilor în urma cutremurelor devastatoare produse la graniţa dintre Turcia şi Siria a depăşit 8.300. Peste 40.000 de oameni au fost răniți. Iar bilanțul crește rapid.