Bombardierul B52, prezentat în cel mai detaliat mod de până acum. Avionul funcționează încă cu Windows 95 |VIDEO

Ultima actualizare: 13-10-2021 11:11
Bombardierul B52, prezentat în cel mai detaliat mod de până acum. Deși modernizat, avionul funcționează încă cu Windows 95 |VIDEO

Piloții unui bombardier american B52 au oferit un tur filmat al aparatului. Bombardierul este o legendă a aviației americane, fiind folosit de aproape 70 de ani.

Acest tip de avion va fi operațional până în anul 2050, urmând ca motoarele gamei să fie înlocuite cu propulsoare de noi generație, fabricate de Rolls-Royce, arată publicația Business Insider.

Exteriorul, interiorul și dotările legendarului bombardier B52 au fost prezentate în cel mai detaliat videoclip făcut public până acum, de către Erik Johnston.

Filmarea a fost făcută în timpul unei vizite la Baza Forțelor Aeriene Barksdale, Louisiana. Avionul din videoclip este B-52H, veche de 60 de ani alocată comandamentului de rezervă al forțelor aeriene, arată sursa citată.

Civilii pot vedea cum decurge o inspecție tehnică de rutină a aeronavei, efectuată de ofițerii de zbor responsabili pe fiecare componentă operațională a aeronavei, de la siguranța fuselajului, a navigației, mecanicii, armamentului ori circuitelor electronice.

Bombardierul B-52 este recunoscut pentru manevrabilitatea sa extrem de bună, în ciuda dimensiunilor considerabile, care este asigurară în mare parte cu ajutorul celor opt motoare. Bombardierul a fost testat în 1952 și a intrat trei ani mai târziu în dotarea forțelor aeriene americane. De-a lungul anilor s-au relizat peste 100 de versiuni ale avionului.

În funcție de încărcătură și condițiile meteo, avionul zboară cu două, patru sau chiar toate cele opt motoare. De regulă, B52 navighează cu șase motoare, arată sursa citată.

Avionul a fost modernizat și adaptat în ultimii ani, dar sistemul software a rămas depășit: este vorba de bătrânul Windows 95.

Fiecare dintre cele opt motoare are nevoie de 39 de litri de ulei pentru a funcționa, cu un consum total de 9071 de litri de carburant pe oră.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO