Amenda primită de studenta care a încercat să oprească deportarea unui migrant


Ultimul update: Luni 18 Februarie 2019 16:18
Data publicarii: Luni 18 Februarie 2019 16:06
Categorie: Stiri externe
Elin Ersson, imigrant afgan deportare,

Studenta suedeză care a protestat într-un avion față de deportarea unui afgan a fost condamnată luni la plata unei amezni în valoare de aproximativ 285 de euro.

În cursul verii, ea a întârziat decolarea unui avion la bordul căruia se afla un afgan expulzat și a difuzat întregul moment pe Facebook, conform AFP, citat de Agerpres.

În 23 iulie 2018, Elin Ersson, o studentă la sociologie în vârstă de 23 de ani, s-a filmat cu telefonul mobil la bordul unui avion al companiei Turkish Airlines care urma să decoleze de la Goteborg cu destinaţia Istanbul.

Tânăra, care fusese în contact cu membrii familei unui solicitant de azil afgan ce urma să fie expulzat, se îmbarcase în avion, având asupra sa bilet şi paşaport, cu intenţia fermă de a împiedica operaţiunea.

Bărbatul respectiv nu s-a aflat la bord, dar printre pasageri figura un alt afgan, expulzat după ce ispăşise o pedeapsă cu închisoare.

Timp de 15 minute, tânăra a refuzat să se supună somaţiilor repetate ale personalului de cabină de a reveni la locul său.

„Voi merge să mă aşez atunci când această persoană va fi părăsit avionul, pentru că riscă să moară”, a explicat Elin Ersson în limba engleză.

În cele din urmă, comandantul de bord a dat ordin ca tânăra să fie debarcată, la fel şi afganul expulzat şi însoţitorul său.

Elin Ersson a fost trimisă în judecată pentru „infracţiune la legile transportului aerian” şi condamnată, luni, la achitarea unei amenzi de 3.000 coroane sudeze (285 euro).

Cei doi afgani au fost între timp expulzați din Suedia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO