Ambasadorul Luca Niculescu: ”O surpriză foarte plăcută la chioșcul de ziare: Pif a reapărut”

17-12-2020 16:58

revista Pif

O revistă de benzi desenate foarte iubită în România în perioada comunistă, ”Pif”, a fost relansată în Franța, iar primul număr din noua ediție a ajuns deja la chioșcurile de presă.

Anunțul a fost făcut de către ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, care preciează că ”Pif-ul de azi nu mai e editat de Partidul Comunist, ci de un fost coleg de partid al fostului președinte Nicolas Sarkozy”.

Cu toate acestea, personajele sunt aceleași ca în anii 70: ”Pif, Pifou, Hercule sau, cel mai important, Rahan”.

”O surpriză foarte plăcută azi la chioșcul de ziare: Pif a reapărut ! (cei născuți la sfârșitul anilor 60 și în anii 70 pot înțelege bine emotia). Revista copilăriei noastre era de găsit în România pentru că era editată la București ca urmare a prieteniei dintre Nicolae Ceaușescu și liderul comunist francez, George Marchais. Mulți dintre francofonii generației mele au început să silabisească în franceză încercând să înțeleagă ce spun Pif, Pifou, Hercule sau, cel mai important, Rahan, « fiul timpurilor fioroase ». Toți acești eroi sunt de regăsit în primul număr din noua ediție. Pif-ul de azi nu mai e editat de Partidul Comunist, ci de un fost coleg de partid al fostului președinte Nicolas Sarkozy, dar personajele sunt aceleași și, în plus, nu lipsește « surpriza » (așa îi spuneam în România, în Franța este gadget). Supriză care este de sezon și ecologică: un brăduț pe care îl putem planta în curte. Glop-Glop.” - a scris ambasadorul pe Facebook. 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO