Alegeri in Bulgaria. Partidul fostului premier Boiko Borisov, dat castigator. Cat au obtinut nationalistii "Patriotii Uniti"

Ultima actualizare: 29-03-2017 07:18

Cetatenii pentru Dezvoltarea Europeana a Bulgariei (GERB) au obtinut intre 32,2% si 32,8% din voturile exprimate in alegerile anticipate, prin comparatie cu cele 28% pana la 28,4% din sufragii stranse de catre Partidul Socialist.

Datele sunt prezentate in primele exit-poll-uri, realizate de Alpha Research si Gallup International Balkan (GIB), transmite Reuters.

Intre timp, nationalistii bulgari de la ”Patriotii Uniti” au obtinut 8,8% din voturi, iar alianta va deveni a treia formatiune ca putere din Parlamentul Bulgariei.

Aproximativ 6,8 milioane de bulgari au avut drept sa voteze duminica in alegerile anticipate, organizate la patru luni de la demisia premierului Boiko Borisov.

Socialistii au incercat sa valorifice victoria lui Rumen Radev, in speranta ca noul presedinte le va aduce voturi importante in alegerile legislative, dar acestia nu au reusit sa-i invinga pe centristii lui Boiko Borisov.

Scurta campanie electorala s-a concentrat pe probleme interne, precum amenintarea reprezentata de cresterea fluxului migratoriu si ”catastrofa demografica”, dar si pe viitorul Uniunii Europene.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO