Actriță arestată pentru trafic sexual. Secta secretă pentru care ar fi recrutat femei

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Allison Mack
Getty

Allison Mack, în vârstă de 35 de ani, a pledat "nevinovat" în cadrul unei scurte audieri de la tribunalul federal din Brooklyn, în faţa judecătoarei Cheryl Pollak.

Actriţa new-yorkeză Allison Mack a fost arestată vineri sub acuzaţia că a recrutat femei într-o societate secretă condusă de aşa-numitul guru al dezvoltării personale Keith Raniere, în cadrul căreia acestea au fost forţate să aibă relaţii sexuale cu acesta şi au fost însemnate cu iniţialele lui, relatează Agerpres, citând Reuters.

Mack, cunoscută pentru rolul ei din serialul de televiziune "Smallville", a fost acuzată de trafic de carne vie şi conspiraţie în vederea comiterii acestei infracţiuni, conform actului de acuzare desecretizat vineri.

Pollak a refuzat să o elibereze pe actriţă pe cauţiune, dar a spus că ea ar putea fi eliberată la o viitoare audiere dacă va putea oferi "proprietăţi semnificative" pentru a-şi asigura cauţiunea. O a doua audiere este programată pentru luni.

Raniere, de 57 de ani, a fost arestat luna trecută şi acuzat de trafic de carne vie. El este reţinut fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauţiune.

"Alegaţiile din actul de acuzare sunt doar atât, alegaţii", a declarat Sean Buckley, avocatul lui Allison Mack, la audierea de vineri. El a refuzat să facă declaraţii presei la ieşirea de la tribunal.

Autorităţile americane au acuzat-o pe Mack că recruta femei pentru a se alătura unui grup aşa-zis de mentorat pentru femei, dar care era în fapt o societate secretă condusă de Raniere, liderul unei reţele de grupuri de dezvoltare personală cu sediul în Albany, New York, numită Nxivm.

Procurorii au declarat că femeile recrutate în societatea sa secretă, nu mai puţin de 50, erau însemnate cu iniţialele lui Raniere, supuse unor diete extrem de restrictive pentru a rămâne slabe şi forţate să aibă relaţii sexuale cu Raniere.

La aderare, femeilor li se cereau fotografii nud, informaţii despre familie şi prieteni, precum şi drepturi la bunurile lor, aşa-numite garanţii folosite pentru a le ameninţa dacă plecau, au spus procurorii.

Femeilor li se spunea că societatea secretă le va da putere şi le va întări caracterul, potrivit procurorilor.

Allison Mack l-a ajutat pe Raniere să le controleze pe femei în schimbul unor beneficii financiare şi de altă natură, au spus procurorii.

"Sub pretextul dorinţei de a le întări mental, ea le-a înfometat pe femei până când s-au potrivit idealului sexual al celuilalt acuzat şi a vizat femei vulnerabile", a declarat procurorul adjunct Moira Kim Penza la audierea de vineri.

Pe site-ul său, Nxivm se autointitulează "o comunitate ghidată de principii umanitare care încearcă să-i întărească pe oameni şi să răspundă unor întrebări importante despre ce înseamnă să fii om".

Într-o scrisoare publicată pe site, Raniere spune că este "profund întristat" şi neagă că "a abuzat, că a forţat sau că a făcut rău" cuiva.

Marc Agnifilo, avocat al lui Raniere, a declarat în cursul acestei luni că este "încrezător că aceste alegaţii vor fi respinse".

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO