Un român a murit într-un nou accident pe autostrada M5, în Ungaria. VIDEO

24-05-2018 14:42
Sursa: police.hu


accident M5

Un român a murit, joi, într-un accident rutier pe autostrada M5 din Ungaria, în urma coliziunii dintre o camionetă și un TIR, ambele înmatriculate în România. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat informația.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 09.40, pe autostrada M5, pe sensul de mers către Budapesta, la periferia orașului Ócsa, unde o dubiță a intrat într-un TIR, potrivit Blikku.hu, care citează poliția ungară. Ambele mașini erau înmatriculate în România.

În urma impactului șoferul camionetei și-a pierdut viața pe loc, fiind strivit de fiarele cabinei, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Managementul Dezastrelor din regiunea Pest pentru MTI.

Potrivit MAE, victima accidentului este un cetățean român.

"Ambasada României în Ungaria urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 24 mai în apropierea oraşului Budapesta, Ungaria, în care au fost implicate două autoturisme înmatriculate în România", arată MAE.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la identitatea victimelor.

Conform datelor preliminare obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma accidentului şoferul unuia dintre autoturisme, cetăţean român, a decedat, arată MAE.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă, la locul accidentului pentru a acorda asistenţă consulară.

Ambasada României la Budapesta monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, evidenţiază MAE.

Cauza și circumstanțele accidentului nu au fost încă clarificate de autorități, potrivit publicației hiros.hu.

Incidentul a avut loc la câteva zile după tragedia în care au murit alți nouă români, care se întorceau de la muncă din Slovenia. 

 

Sursa: police.hu

VIDEO PROTVPLUS.RO