iLikeIT. Cum trebuie să aleagă părinții un scaun auto sau un cărucior sigur pentru copii

Dată publicare: 27-04-2021 10:17
Dată actualizare: 27-04-2021 10:44


iLikeIT. Cum trebuie să aleagă părinții un sca...
iLikeIT. Cum trebuie să aleagă părinții un sca...

Scaunele auto pentru copii, jucăriile și cărucioarele sunt câteva dintre produsele verificate riguros înainte de a ajunge pe piață. În România, din păcate, nu există un astfel de centru de testare.

 

Adina Foldager, expert în puericultură, ne-a adus mai multe dispositive, de care orice părinte are nevoie. Vorbim în primul rând de scaunele auto pentru copii, dar și de cărucioare și mai ales de modalitatea prin care toate aceste produse sunt testate înainte de ajunge pe piață, pentru că acolo e foarte multă tehnologie.

De fiecare dată când un producător creează un scaun auto, mai întâi îl testează individual până se asigură că îndeplinește cerințele conforme UE.

În primul rând trebuie să vă uitați pe produs, să identificați aceste etichete- este o etichetă portocalie care se dă numai dacă scaunul are voie să fie pus pe piață.

În Europa există 5 laboratoare care fac teste pentru aproape toți producătorii, la fel și cărucioarele. În România nu există centre de testare pentru așa ceva, de aceea trebuie să fim foarte atenți la aceste etichete.