ILikeIT. Cum să-ți faci podcast de acasă, cu aparatura potrivită. „Totul începe de la o voce”
Aproape 900.000 de noi podcast-uri au fost lansate online în 2020, aproape triplu fata de 2019, iar numărul lor continuă sa crească.
Pentru multi artiști sau jurnaliști este și o modalitate prin care își pot continua activitatea, chiar și de acasă. Cum putem sa ne amenajăm singuri, în confortul casei, un studio de podcast, aflăm de la Iulia Ionescu și invitatul său, la ILike iT.
Robert Katai: „În primul rând, avem o voce. Totul se începe de la o voce, și după aceea poți să-ți cumperi două microfoane sau un microfon, avem aceste standere pe care cu timpul când am început să dau drumul la podcast am început să le folosesc, avem acest suport antifonic - dar depinde de podcastul pe care vrei să-l faci, recorderul, sunt mai multe modele, zoom h5, zoom h6, doar că acesta este mult mai ușor de folosit”.
Iulia Ionescu: „Cu ajutorul recorderului putem verifica în timp real sunetul, poți să-l ajustezi. Uite, dacă eu vorbesc acum aici la microfon, nu se poate auzi, dar se poate vedea aici pe recorder exact volumul care se creează și pe care încerc să-l mențin pentru a avea un sunet liniar pe perioada podcastului.”
Robert Katai: „Poți să-ți atașezi niște căști cu fir și în timp ce vorbești poți să faci un test, poți să ajustezi volumul la nivelul vocii tale.”
Mai există și un adaptor, care, atașat la recorder, mai permite înregistrarea a încă trei persoane în același timp.