iLikeIT. ”Istoria României” este pe locul 5 în topul podcasturilor Apple și 13 pe Spotify

Dată publicare: 08-03-2021 12:39
Dată actualizare: 08-03-2021 12:48


iLikeIT. ”Istoria României” este pe locul 5 ...
iLikeIT. ”Istoria României” este pe locul 5 ...

Pasiunea pentru istorie i-a adus succesul unei tinere programatoare. "Istoria României" este un podcast gratuit care poate fi ascultat pe orice dispozitiv conectat la internet.

Vorbim despre zeci de episoade interesante, povestite într-un stil aparte.

Podcastul se adresează tuturor celor pasionați de istorie, și mai ales celor care vor să redescopere istoria, dincolo de miturile pe care le-au învățat la școală

Invitata lui Marian Andrei la iLikeIT a fost Călina Cenan, cea care realizează podcast-ul Istoria României.

”Istoria României este un podcast absolut gratuit, care se află pe absolut toate platformele la care vă puteți gândi: pe Spotify, pe Apple Podcast, pe YouTube, pe iHeart Radio. În principiu, peste tot pe unde aveți o aplicație de podcast, dacă introduceți Istoria României ar trebui să găsiți podcastul.” - spune Călina.

Până acum au fost urcate pe internet 54 de episoade, iar Călina spune că mai are suficiente informații pentru încă cel puțin 2 ani.

Podcast-ul Istoria României are câteva zeci de mii de ascultători în fiecare lună: pe Apple Podcast este pe locul 5 la ascultări, iar pe Spotify pe locul 13.

Cât privește sursele de informare, acestea sunt mai multe.

”Din mai multe locuri. Sigur că sunt și sursele online, dar nu referate.ro și așa mai departe. Sunt foarte multe articole din reviste de specialitate, dețin acasă 3 tom-uri din Istoria României de Daicoviciu, aceea veche, din 67, mi se pare că a apărut.” - spune Călina.

Mai multe detalii găsiți și pe pagina de Facebook a acestui podcast sau pe site-ul său oficial.