Aplicații mobile pentru a ajuta pasagerii liniilor aeriene să respecte restricțiile legate de Covid-19. Cum funcționează

Ultima actualizare: 24-11-2020 10:06
Aplicații mobile pentru a ajuta pasagerii liniilor aeriene să respecte restricțiile legate de Covid-19. Cum funcționează
Getty

Asociaţia Internaţională pentru Transporturi Aeriene (IATA) dezvoltă un set de aplicaţii mobile pentru a ajuta pasagerii să respecte restricţiile de călătorie legate de Covid-19.

 

Acestea vor ajuta, de asemenea, să transmită în siguranţă certificatele pentru teste şi vaccinuri operatorilor aerieni şi guvernelor.

IATA, care reprezintă marile companii aeriene din lume, intenţionează să lanseze platforma pilot Travel Pass până la sfârşitul anului şi să o implementeze pentru telefoanele Android şi Apple iOS în prima jumătate a anului viitor.

Companiile aeriene presează, cu un anumit succes, guvernele să înlocuiască cerinţele de carantină care sufocă traficul cu testări sistematice pentru Covid-19.

”Prioritatea noastră principală este de a face oamenii să călătorească din nou în siguranţă. Aceasta înseamnă să oferim guvernelor încrederea că testarea sistematică pentru Covid-19 poate funcţiona ca înlocuitor al carantinei”, a spus şeful pentru securitare al IATA, Nick Careen.

 

Datele pasagerilor nu sunt stocate

 

Sănătatea pasagerilor şi alte date nu sunt stocate centralizat, ci autentificate în blockchain, permiţând consumatorilor să aibă control asupra datelor pe care le transmit, a arătat IATA.

O nouă aplicaţie ”Contactless Travel” va combina informaţiile despre paşapoarte cu certificatele de testare şi vaccinare primite de la laboratoarele participante.

De asemenea, se va baza pe registre globale cu cerinţe de sănătate şi pe centre de testare şi vaccinare.

Platforma este construită pe standarde open source, pentru a ajuta la interoperabilitatea cu sistemele existente, inclusiv cu aplicaţiile proprii pentru clienţi ale companiilor aeriene membre, a arătat IATA.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO