Șoferii care au asigurări RCA EUROINS trebuie să încheie polițe noi. 7 decembrie, ultima zi în care mai sunt valabile

×
Codul embed a fost copiat

În această săptămână, șoferii care au asigurări RCA EUROINS, trebuie să încheie polițe noi. Pe 7 decembrie este ultima zi în care acestea mai sunt valabile.

Pentru perioada rămasă, cei aflați în această situație pot cere înapoi o parte din banii dați pe poliță. Ce trebuie făcut și la ce sume au dreptul șoferii, aflăm de la Ștefana Todică, începe iBani.

Pe 7 decembrie, adică joi, este ultima zi de valabilitate a polițelor EUROINS. Și sunt în această situație, de a avea încă polițe valabile, peste 800.000 de persoane. Asta înseamnă că, în această săptămână, ar trebui, dacă aveți polițe EUROINS, să faceți o asigurare RCA nouă.

Cei care mai au polițe EUROINS valabile, pot să depună la FGA - Fondul de Garantare a Asiguraților - o cerere pentru a li se restitui diferența de bani, din ce au plătit pentru poliță, pentru perioada care a rămas din asigurare.

Această cerere poate fi depusă online, și este un portal dedicat - portal.fgaromania.ro.

Citește și
Card
Află ce personalitate financiară ai. Testul iBani te ajută îți gestionezi mai bine banii
Cât de bogată e Gabriela Firea. Fără a avea pe numele său vreun teren sau casă, ea are această sumă în conturi

Nu este o procedură simplă, sunt mulți pași, și ar fi indicat să aveți documentele la îndemână: carte de identitate, poliță și așa mai departe, pentru că recomandarea lor este să finalizați o cerere în maximum 30 de minute pentru a nu pierde informațiile introduse.

Butonul pentru a depune o cerere nouă, dar înainte putem să vedem în acest ghid ce avem de făcut și de ce documente avem nevoie. Ni se spune exact cum ar trebui să completăm, date personale, după care date din contractul de asigurare, adică asigurarea RCA de la EUROINS, inclusiv suma pe care o cererem și datele contului pentru a ni se restitui acești bani. La final depunem cererea și primim și un număr de înregistrare.

Este important de menționat că este o procedură care durează, este greoaie și nu veți primi banii într-un timp scurt.

Puteți să calculați simplu la ce sumă aveți dreptul, pentru că se restituie banii pentru perioada rămasă din poliță.

De exemplu, dacă cineva a făcut o poliță în martie, atunci când Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că retrage licența EUROINS, acum ar mai avea trei luni din poliță. Și dacă presupunem că acest șofer a plătit 1.200 de lei pentru poliță, acum ar mai avea dreptul la 300 de lei. Dacă ar mai avea doar o lună, ar putea primi 100 de lei, și tot așa.

Tot până pe data de 7 decembrie, Fondul de Garantare a Asiguraților primește și dosare de daună, în caz de accident. Cererile în acest caz pot fi depuse tot pe site-ul instituției, însă la secțiunea formular daune.

Așadar, cei care au încă polițe euroins ar trebui în această săptămână să încheie o poliță nouă. Prețurile pentru asigurările obligatorii sunt încă plafonate, o măsură care a fost prelungită de Guvern până la finalul acestui an, pentru ca prețurile să nu crească, fiind acest număr mare de șoferi cu asigurări euroins, după ce și valabilitatea acestor polițe a fost prelungită trei luni.

Prin urmare, verificați dacă aveți o poliță care expiră în această săptămână, pentru că dacă circulați fără o asigurare obligatorie RCA valabilă și sunteți implicați într-un accident sau sunteți controlați de polițiști, riscați nu doar o amendă care este cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei, ci și reținerea certificatului de înmatriculare sau chiar a plăcuțelor. Ca să nu mai vorbim despre faptul că. în caz de accident. trebuie plătite și pagubele produse, care pot fi semnificative.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Starul de 17 ani al lui Real Madrid vrea să devină tată. Cum arată partenera de 21 de ani a fotbalistului brazilian
FOTO Starul de 17 ani al lui Real Madrid vrea să devină tată. Cum arată partenera de 21 de ani a fotbalistului brazilian
Citește și...
Bani pentru panouri fotovoltaice. Tot ce trebuie să știi despre „Casa Verde Fotovoltaice
Bani pentru panouri fotovoltaice. Tot ce trebuie să știi despre „Casa Verde Fotovoltaice", în emisiunea iBani

După mai multe amânari, în curând va începe programul „Casa Verde Fotovoltaice".

Află ce personalitate financiară ai. Testul iBani te ajută îți gestionezi mai bine banii
Află ce personalitate financiară ai. Testul iBani te ajută îți gestionezi mai bine banii

"Cât am bani, am, văd eu ce fac după" sau "nu știu pe ce s-au dus banii". Auzim des astfel de expresii în jur, însă multe nu au legătură cu cât de mulți sau puțini bani avem, ci pornesc chiar de la personalitatea noastră.

În ce investim, în funcție de vârstă. Ce este
În ce investim, în funcție de vârstă. Ce este "Regula lui 120"

Fiecare etapă a vieții reprezintă o decizie diferită de investiție.Cum trebuie să arate portofoliul în funcție de vârsta pe care o avem explică Alina Huidumac, director general adjunct Certinvest, invitată la emisiunea iBani, prezentată de Ștefana Todică.

Cum să-ți schimbi furnizorul de energie electrică sau de gaze în 24 de ore. Detalii, la iBani
Cum să-ți schimbi furnizorul de energie electrică sau de gaze în 24 de ore. Detalii, la iBani

Facturile tot mai mari la energie electrică și gaze naturale i-au făcut pe mulți români să caute furnizori cu tarife mai rezonabile, mai ales că nu toată lumea beneficiază de prețuri compensate.

Drumul de la pierdere la câștig. Sfaturi de la un investitor și un specialist
Drumul de la pierdere la câștig. Sfaturi de la un investitor și un specialist

“Să investesc în ceva ce nu înțeleg și să nu am o strategie pe termen lung” sunt principalele greșeli pe care le poate face un investitor la început de drum.  

Recomandări
Putin, mesaj războinic pentru Occident de
Putin, mesaj războinic pentru Occident de "Ziua Victoriei": "Forțele strategice sunt mereu gata de luptă" | VIDEO

Rusia sărbătorește, joi, victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, într-un moment în care relațiile cu Occidentul se deteriorează tot mai mult, iar trupele rusești avansează pe frontul din Ucraina.

România, centru logistic pentru reconstrucția Ucrainei. Ministrul Economiei: „Geografia este de partea noastră
România, centru logistic pentru reconstrucția Ucrainei. Ministrul Economiei: „Geografia este de partea noastră"

România poate fi un centru logistic pentru reconstrucţia Ucrainei, spune ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea. Aproape 80% din exportul de grâne din țara vecină se face prin România.

"I-am spus lui Bibi!". Biden anunță o reacție dură a SUA în cazul în care Israelul va lansa o ofensivă majoră în Rafah

Președintele SUA, Joe Biden, a avertizat miercuri, pentru prima dată, că "nu va livra" anumite arme Israelului, în special "obuze de artilerie", în cazul unei ofensive majore la Rafah, relatează AFP şi Reuters.