Ungureanu: Recuperarea salariala avansata de Basescu nu e o promisiune


Ultimul update: Marti 08 Mai 2012 03:13
Data publicarii: Miercuri 04 Aprilie 2012 07:25
Categorie: Stiri Economice

Declaratiile sustinute de presedintele Traian Basescu privind recuperarea salariala pentru bugetari nu a reprezentat o promisiune, ci un mesaj transmis Parlamentului bazat pe programul de guvernare, sustine Premierul

"Nu am facut o promisiune si nici presedintele, s-a adresat de la tribuna Parlamentului catre membrii corpului legislativ si executiv, punand degetul pe programul de guvernare. Nu mergem mai departe de cat ne tin fortele. Nimeni nu a iesit sa spuna ca va da de maine, nimeni nu se joaca cu promisiuni. Eu nu sunt conditionat de alegerile din iunie", a spus Ungureanu intr-o emisiune televizata, citat de Mediafax.

Premierul a aratat in acelasi timp ca sunt cautate solutii pentru bugetari, care ar fi categoria cea mai afectata de criza economica. Dupa reducerea salariilor cu 25% in iulie 2010, bugetarii au beneficiat anul trecut de o majorare salariala cu 15%, iar pentru refacerea completa a veniturilor initiale ar mai fi necesara o crestere cu circa 16%.

Primul care a vorbit despre majorarea salariilor bugetarilor a fost presedintele Traian Basescu, care a spus in Parlament ca puterea are datoria de a gasi solutii ca in jurul datei de 1 iunie sa fie "reintregite" salariile bugetarilor.

Surse oficiale au declarat pe 9 martie ca premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a transmis guvernatorului BNR ca intentioneaza sa majoreze salariile bugetarilor, cu un cuantum care urmeaza sa fie stabilit, Mugur Isarescu spunandu-i ca aceasta este exclusiv decizia Guvernului si ca pe el il intereseaza cresterea consumului.

Potrivit suselor, una dintre variantele aflate in analiza este ca pierderea salariala in sectorul bugetar sa fie recuperata in etape, dintre care una aplicata incepand cu luna iunie, iar restul banilor sa fie acordati ulterior.

VIDEO PROTVPLUS.RO